Μεσσηνία: Ελέχθηκαν 190 δείγματα για κορωνοϊό, τα 3 θετικά

0
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα πράγματα δείχνουν ικανοποιητικά για τη Μεσσηνία ως προς τον κορονοϊό (COVID-19) και πως ελέγχεται απόλυτα η κατάσταση, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των ελέγχων των ύποπτων κρουσμάτων και των προληπτικών ελέγχων σε προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας μετά τη νόσηση γιατρού και νοσηλεύτριας. 

Σε σύνολο 190 δειγμάτων που εστάλησαν από τη Μεσσηνία προς έλεγχο, μόλις τα 3 ήταν θετικά στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η ύπαρξη κι’ άλλων κρουσμάτων. Ένα ακόμα δείγμα θετικό στον κορωνοϊό αφορούσε έναν φοιτητή, για τον οποίον η διαπίστωση έγινε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η κατάσταση ελέχθηκε απόλυτα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, παρά τα άμεσα μέτρα που πάρθηκαν, πώς ο ιός δεν εξαπλώθηκε στην Καρδιολογική Κλινική, (Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και η Μονάδα Εμφραγμάτων) του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όταν βεβαιώθηκε ότι νοσούν ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια της κλινικής.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο πρώτος συναγερμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κτύπησε όταν στις 5 Μαρτίου ένας 27χρονος που πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι του στην Ιταλία και παρουσίασε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό. Τελικά το αποτέλεσμα του ελέγχου από το Ινστιτούτο Παστέρ που γνωστοποιήθηκαν την επομένη ήταν αρνητικά και επέστρεψε στο σπίτι του, αφού έμεινε για 24 περίπου ώρες στο Νοσοκομείο.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα του ελέγχου που έφτασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 17/3/2020. Επρόκειτο για έναν γιατρό της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς η πορεία της νόσου, η οποία εκδηλώθηκε το Σάββατο 14/3/2020.

Μέχρι και τότε υπήρχε συνεχής ενημέρωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα αποτελέσματα των ελέγχων ύποπτων κρουσμάτων για κορονοϊό. Μετά την ανακοίνωση αυτή όμως υπήρξε απαγορευτικό. Στη συνέχεια, “επιστρατεύοντας” τις πηγές μας πληροφορούμεθα για τα αποτελέσματα των ελέγχων και από τον προσωπικό λογαριασμό του διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Μπέζου (κατά κανόνα) και τις δράσεις και του σχεδιασμούς του νοσηλευτικού ιδρύματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Έτσι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας που γνωστοποιήθηκε ότι νοσεί ο γιατρός (17/3/2020) οι μάθαμε από τις πηγές μας πως ήταν θετικό το αποτέλεσμα του ελέγχου του δείγματος μιας νοσηλεύτριας της Καρδιολογικής Κλινικής και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι τις 25/3/2020 που διακομίστηκε στο νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, χωρίς, παραταύτα, ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολούθησε προληπτικός έλεγχος για κρούσμα κορονοϊού. Τα αποτελέσματα των ελέγχων 29 δειγμάτων γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που έφτασαν στις 19/3/2020 ήταν όλα αρνητικά. Όπως αρνητικά ήταν και τα 19 δείγματα που αφορούσαν το προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και της Μονάδας Εμφραγμάτων που οι χώροι τους γειτνιάζουν με την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας (20/3/2020). Μετά από αυτά, έληξε η καραντίνα στην Καρδιολογική Κλινική, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και τη Μονάδας Εμφραγμάτων και από τη Δευτέρα 23/3/2020 επαναλειτούργησε κανονικά.

Το Σάββατο (21/3/2020), το βράδυ, έφτασαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το αποτέλεσμα του ελέγχου του δείγματος ενός 60χρονου, που ήταν θετικά στον ιό. Ο 60χρονοε είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Ταϋλάνδη, και την Παρασκευή το βράδυ, όταν παρουσίασε πυρετό και συμπτώματα κορονοϊού, πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αρχικά, ως ύποπτο κρούσμα και μπήκε σε απομόνωση στο νοσοκομείο και στη συνέχεια διακομίστηκε, χωρίς να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, στο Ρίο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΤΑΧΤΕΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μία ακόμα θετική εξέλιξη είναι η συσκευή μοριακής ανάλυσης και διαγνωστικής PCR για τον κορωνοϊό COVID 19 -εκτός από τα τεστ ταχείας διάγνωσης που θα εφοδιαστεί από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας- θα διαθέτει από τις 10 Απριλίου το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Και τα δύο διαγνωστικά μέσα για τον κορωνοϊό θα προσφέρουν στο Νοσοκομείο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως κι ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα.

Στη συνεχεια παρουσιάζουμε μέρος του αριθμού των δειγμάτων, κατά ημερομηνία που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. [Αν πατήσετε πάνω θα μεταφερθήκε στη σχετική είδηση που αναρτήσαμε]:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.