Μεσσήνη: “Μια πόλη φοβισμένη δεν έχει μέλλον”

0

Laskaris_gΤου ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

Με αφορμή περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της Μεσσήνης για πολλοστή φορά επαναφέροντας στο προσκήνιο το γνωστό πρόβλημα της ανασφάλειας που επικρατεί δεκαετίες τώρα και το οποίο στοιχειώνει την πόλη η ανάγκη για πεζά περίπολα σε ολόκληρη την πόλη κρίνεται αναγκαία.

Δεν κρύβεται τίποτα πλέον και στον αφρό των ημερών το πρόβλημα οξειδώνει το παραπέτασμα του εφησυχασμού. Η πόλη της Μεσσήνης έχει ανάγκη από γαλήνη, νηνεμία και αλλαγή πλεύσης στην καθημερινότητα. Η διαφύλαξη της γαλήνης δεν είναι θέμα αστυνόμευσης βαριάς μορφής αλλά παρουσίας πεζών περιπόλων και σίγουρα την δυναμική και το σθένος να γίνονται υποδείξεις συστάσεις και σίγουρα να επιβάλλονται  ποινές. Το αν θα πρέπει να αλλάξει το προφίλ μιας πόλης και από τους ίδιους τους κατοίκους είναι ένα άλλο ζήτημα πολύ σοβαρό.

MESSHNH_LASKARIS

 

Ωστόσο πέρα από άλλα σοβαρά ζητήματα η επιστροφή τουλάχιστον στην ηρεμία είναι κάτι που άμεσα πρέπει να επιτευχθεί. Δεν στοχοποιούμε, δεν απαιτούμε γκέτο ζητάμε πρόληψη και διεκδικούμε μια φιλική πόλη.. Πρόληψη και αποφυγή εντάσεων καθώς κλιμακώνεται η βία στην πόλη αυτό το διεκδικήσουμε χωρίς να ξεχνάμε πως παρόμοια προβλήματα ταλανίζουν την επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.