Μεσσήνη: Εκπαίδευση στη νέα ψηφιακή εποχή

0

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και συνεχή επιμόρφωση, την ανάγκη για εναρμόνιση με την νέα ψηφιακή εποχή και την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων στον προγραμματισμό, ο Δήμος Μεσσήνης και η ΔΕΥΑΜ, σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα και Διαδικτύου, αναπτύσσει στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις, δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις 6:30 το απόγευμα, σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), διοργανώνεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης εκδήλωση με θέμα “Νέοι και Διαδίκτυο”.

Η εκδήλωση αφορά όλους τους νέους και γονείς. Θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, αλλά και θα εντοπιστούν οι πιθανοί κίνδυνοι που κρύβονται για τους νέους.

Επίσης θα υλοποιηθούν 3 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής κωδικοποίησης, ξεκινώντας τον 1o εκπαιδευτικό κύκλο στις 10 και 11 Νοεμβρίου. Η δράση με τίτλο «WorkshopsfordigitalcodingskillstargetedtoschoolstudentsinGreece – με την θεσμική υποστήριξη του ΕΙΤ (EuropeanInstituteforInnovationandTechnology) και τηςGoogle έχει στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές πιο κοντά στον προγραμματισμό μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων οι μαθητές θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν την δική τους εφαρμογή για κινητό.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.