Μελιγαλάς: Η εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

0

Ενημερωτική εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας», στο Μελιγαλά.

Ομιλήτριες στην ενημέρωση ήταν η Φωτεινή Δεμπεγιώτη (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος) και η Αναστασία Παναγοπούλου (κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια).

Όπως ανέφεραν οι ομιλήτριες ιατροί, θα πρέπει να πραγματοποιείται από τις γυναίκες εξέταση μαστογραφίας κάθε έτος προκειμένου να προλαμβάνεται ο καρκίνος του μαστού που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος σε πρώιμο στάδιο. Αξίζει να αναφερθούν και στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν όπως ότι οι πιθανότητες προσβολής είναι 1 στις 8 γυναίκες και 1 στους 100 άντρες. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού έχει μειωθεί.

Στην ενημέρωση παρευρέθηκαν, η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Οιχαλίας Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σοφιανός Γυπατίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-Ζω» Πολυτίμη Κυπραίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων της περιοχής.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-Ζω», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά, ο Χορευτικός Σύλλογος Μελιγαλά και οι Σύλλογοι Γυναικών Ανδανίας, Δωρίου Μελιγαλά και της Δ.Ε. Οιχαλίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.