Μελιγαλάς: Εγκαίνια βιβλιοθήκης και ασθενοφόρο

0

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της “Αργειάνου Βιβλιοθήκης” στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22/5/19 παρουσία πλήθους κόσμου, μαθητών, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωπο τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Άρ. Σταθόπουλος κατά τον χαιρετισμό μου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένεια Αργιανά για την αρχική δωρεά της βιβλιοθήκης στο Δήμο Μελιγαλά το 1984, καθώς και τον τότε Δήμαρχο Μελιγαλά Παπουτσή για τις ενέργειές του. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πραγματοποίηση της νέας βιβλιοθήκης τόνισε την σημασία της μόρφωσης καθώς και της προστασίας του λογοτεχνικού πλούτου σε έντυπη μορφή και ενημέρωσε ότι μελλοντικά παραπλεύρως της βιβλιοθήκης θα λειτουργήσει το «Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού του Δήμου Οιχαλίας με Χρήση Σύγχρονων Τεχνολογιών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας», μετά και την ένταξη μας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Ακολούθως έγινε παρουσίαση του εμβλήματος του Δήμου Οιχαλίας κατά την οποία ο Δήμαρχος ανάλυσε τους λόγους που επιλέχθηκε το λογότυπο του Δήμου, με στόχο να αντανακλά την ιστορική, γεωγραφική, φυσική και πολιτιστική ταυτότητά του, καθώς περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά και διαχρονικά μνημεία του τόπου.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μεταφερθήκαμε στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, όπου έγινε η παράδοση – παραλαβή ενός ασθενοφόρου οχήματος από τον Δήμο Οιχαλίας στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.