«Μαραθώνιος» ανάγνωσης για τη γαλλοφωνία 2017

0

Ο πρώτος Μαραθώνιος Ανάγνωσης της Γαλλοφωνίας θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, ταυτόχρονα με άλλες 23 πόλεις της Ελλάδας, το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στις 11 το πρωί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών της Μεσσηνίας.

130 μαθητές, καθηγητές και ιδιώτες, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου « Exercices de Style » του Raymond Queneau.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να δείξουν ότι η γαλλική είναι μια γλώσσα, την οποία οι Έλληνες ομιλούν όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο, μια γλώσσα η οποία ενέπνευσε τόσους λογοτέχνες και φιλοσόφους διεθνούς ακτινοβολίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο έκφρασης από τόσους επιστήμονες, μια γλώσσα η οποία διατηρεί τη ζωντάνια της, μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμεύει για την παραγωγή νέας γνώσης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.