Μαθαίνουν τα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον

0

Δύο ενημερωτικές εκστρατείες πραγματοποίησε ο σύλλογος “Καθαρή Μάνη” στα νηπιαγωγεία Στούπας και Καρδαμύλης τις δύο τελευταίες εβδομάδες για την μη χρήση πλαστικού στη ζωή μας, την κομπστοποίηση και την ανακύκλωση.

anakyklwsh manh 12

«Οι μικροί μαθητές, γεμάτοι κέφι χαρά και όρεξη για μάθηση μέσα από το παιχνίδι, έμαθαν να πετούν τα υπολείμματα από το φαγητό τους στα ζώα και ότι περισσεύει από τα λαχανικά και τα φρούτα και τα τσόφλια αυγών στον κήπο για παραγωγή χώματος κομπόστ. Επίσης διδάχθηκαν πως να ξεχωρίζουν τα διαφορετικά υλικά τα οποία πάνε ανακύκλωση (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) και να τα ρίχνουν στον μπλε κάδο αφού πρώτα έμαθαν να μειώνουν τον όγκο τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”, στην οποία προστίθενται τα εξής:

«Κατάλαβαν ότι το πλαστικό δεν αποσυντίθεται εύκολα και μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για 200-400 χρόνια μολύνοντας το περιβάλλον. Επίσης, Τα καλαμάκια δεν ανακυκλώνονται και είναι πολύ επικίνδυνα για τα ζώα ή ψάρια τα οποία μπορεί να τα καταπιούν, όπως και οι πλαστικές σακούλες οι οποίες έχουν σκοτώσει πολλά ψάρια και φάλαινες γιατί τις μπερδεύουν με μέδουσες. Γι’ αυτό, τα παιδιά είπαν ΟΧΙ στα πλαστικά καλαμάκια, όχι στις πλαστικές σακούλες, όχι στα πλαστικά μιας χρήσεως, ΝΑΙ στον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων, των οργανικών και των φαρμάκων που δεν χρειαζόμαστε και τα οποία πάνε σε ειδικούς κάδους στα φαρμακεία κτλ. Στο τέλος κάποια παιδιά εθελοντές φόρεσαν μια πλαστική σακούλα ώστε να καταλάβουν πόσο αδύνατο είναι να πετάξει ο πελεκάνος τον οποίον είδαν σε μια φωτογραφία που τους επιδείχθηκε τυλιγμένο σε μια σακούλα».

anakyklwsh manh 16

Η ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” Σοφία Χριστοφιλοπούλου, ιατρό παθολόγο, κλείνει ως εξής:

«Τελειώνοντας την ενημέρωση, οι μικροί μαθητές έφαγαν μπανάνες και ήπιαν χυμούς και πέταξαν τις φλούδες σε ειδικό δοχείο ώστε να πάνε για παραγωγή κομπόστ, τα κουτάκια στον κάδο της ανακύκλωσης και τα καλαμάκια στα υπόλοιπα σκουπίδια επειδή δεν ανακυκλώνονται. Τα κατάφεραν τόσο καλά στον διαχωρισμό αυτό που την επόμενη σχολική χρονιά υποσχεθήκαμε να δημιουργήσουμε περιοχές κομπόστ στα σχολεία του Δήμου μας καθώς και να χορηγήσουμε δωρεάν κάδους ανακύκλωσης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.