Ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης στο Μαξίμου

0

Συνάντηση είχε σήμερα (12.10.18) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π  Τατούλης με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη στο γραφείο του στο Μαξίμου, «με σκοπό τον απολογισμό των προγραμματισμένων δράσεων που προέκυψαν από τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου (Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων και Περιβάλλοντος), Ντίνα Νικολάκου και ο Μαρίνος Ρουσιάς ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνάντηση εργασίας ήταν η πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν όλες οι αναπτυξιακές δράσεις που προγραμματίστηκαν στα Περιφερειακά Συνέδρια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡ. ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΚΑΙ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ

Μετά τη συνάντηση, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση έξω από το Μαξίμου

«Είχαμε εξαγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα στα έχει στα εγκαίνια της έκθεσης στην Κόρινθο, ότι σήμερα θα κάναμε μία σύσκεψη συνεργασίας για να δούμε πως πήγανε οι εξαγγελίες και οι εφαρμογές υλοποίησης των αποφάσεων από το περιφερειακό συνέδριο της Πελοποννήσου. Σήμερα ήρθε ο κ. Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης, οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι εκπρόσωποι υπουργείων. Ήταν και η ομάδα η οποία έχει την παρακολούθηση από όλα τα περιφερειακά συμβούλια και κάναμε μία συνεργασία να δούμε πώς περίπου πάνε τα πράγματα. Κάναμε έναν απολογισμό και ποσοτικό αλλά και ποιοτικό, γιατί συζητήσαμε και για τα προβλήματα που έχει η εφαρμογή κάποιων υλοποιήσεων. Το συμπέρασμα είναι ότι πάει αρκετά καλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε ένα 25% των δράσεων των έργων και των υποδομών που έχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωθεί κατά 100% και ένα άλλο ποσοστό, περίπου 15% έχει ένα πολύ καλό δρόμο εφαρμογής. Δηλαδή, έχουμε ένα ποσοστό περίπου 40%. Συζητήσαμε ακόμα πώς θα επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία πώς θα ξεμπλοκάρουμε έργα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση μελετών ή σε διάφορα στάδια. Έγινε μία εξαιρετική συνεργασία. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη οργανωμένη συνεργασία. Μεταξύ της κυβέρνησης, της επιτροπής παρακολούθησης και Περιφέρειας.

Ακολούθησε η δήλωση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη:

«Νομίζω πως όπως είπε και ο κύριος υπουργός, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε Κάναμε ένα Follow up των αποφάσεων που πήραμε και των εξαγγελιών του κ. Πρωθυπουργού στην περιφέρεια, στο αναπτυξιακό συνέδριο. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο αλλά σήμερα συζητήσαμε μέσα από την τακτική μας συνάντηση για το πώς θα επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος, προκειμένου όλα αυτά που αποφασίσαμε να γίνουν πραγματικότητα. Βλέπετε ότι οι διαφορετικοί κόσμοι όταν έχουν ένα μοντέλο συνεννόησης, μπορούν να επιτυγχάνουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα και σημαντικές συνεργασίες».

«”ΜΕΤΩΠΟ” ΤΑΤΟΥΛΗ – ΔΕΔΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ»

Για τη συγκεκριμένη συνάντηση το ενημερωτικό site aftodioikisi.gr σε σχετικό δημοσίευμα, με τίτλο «”Μέτωπο” Τατούλη – Δέδε με στόχο τον Νίκα – Συνάντηση στο Μαξίμου», δίνει μια άλλη διάσταση, αναφέρονται τα εξής:

«Προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ του περιφερειάρχη Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε, επιχειρείται και από τις δύο πλευρές. Στόχος, τόσο του κ. Τατούλη ο οποίος διατηρεί καλές επαφές στο Μέγαρο Μαξίμου (Φλαμπουράρης αλλά και Βερναρδάκης) όσο και του κ. Δέδε, να αποκρούσουν τον κίνδυνο του «γαλάζιου» υποψηφίου περιφερειάρχη, δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο άνδρες που μέχρι πρόσφατα σχεδόν δεν αντάλλασσαν κουβέντα συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερβαρδάκη  ”με σκοπό τον απολογισμό των προγραμματισμένων δράσεων που προέκυψαν από τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη”.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ντίνα Νικολάκου καθώς και ο Μαρίνος Ρουσιάς ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.