Μάκαρης: Θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά…

0

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ

Στους λόγους που τον οδήγησαν στην έκδοση της τελευταίας ανακοίνωσής του και του προσκλητηρίου προς «τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις να συστρατευθούν σε μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τον Δήμο Καλαμάτας», έδωσε ο Μανώλης Μάκαρης, μιλώντας σήμερα 23/8/18) στην ΕΡΤ Καλαμάτας.. Παράλληλα, έδωσε διευκρινήσεις και επεξηγήσεις για κάποια σημεία της ανακοίνωσης, αλλά και των προθέσεών του για τη διεκδίκηση και πάλι της δημαρχίας, για τα περί χρίσματος  της παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και για άλλα θέματα

  • Εξήγησε, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά αυτό θα αποφασιστεί συλλογικά, όπως είπε.
  • Για τα χρίσματα ανέφερε ότι «ως παράταξη πιστεύουμε στην αυτοτέλεια», για να συμπληρώσει όμως «ευπρόσδεκτες οι στηρίξεις…».
  • Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ανακοίνωσή του είχε στόχο να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη στήριξη του.
  • Για το αν το “Νέα Πορεία” που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωση, αν θα είναι το νέο όνομα της παράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο στις επόμενες εκλογές, το αρνήθηκε λέγοντας πως αυτό σημαίνει «μία καινούργια πορεία για το δήμο Καλαμάτας».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΜΑΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η συνέντευξη ξεκίνησε με ερώτηση του δημοσιογράφου Ηλία Μαραβά, «γιατί επέλεξατε την παρούσα περίοδο, τον Αύγουστο, για την ανακοίνωσή σας», ο κ. Μάκαρης απάντησε:

«Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και μία πολύ μεγάλη αρθρογραφία και για αυτό το λόγο σκέφτηκα να βγούμε ως παράταξη και να πούμε κάποια πράγματα τα οποία έχουμε ήδη πει αρκετές φορές, ότι χρειάζεται να γίνει μία πλατιά διεύρυνση προς όλες τις κοινωνικές ομάδες. Άλλωστε, αυτό επιβάλλει και ο «Κλεισθένης» ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος ευνοεί τις συνεργασίες.

Αυτό ακριβώς είπα, ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά».

Ερωτηθείς ο κ. Μάκαρης «γατί τώρα η ανακοίνωση της πρόθεσή σας να διεκδικήσετε και πάλι το δήμο», έδωσε την εξής απάντηση:

«Εγώ το έχω δηλώσει αυτό από τον Δεκέμβριο του 2017 ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Και όταν είχα ερωτηθεί, είχα ξεκαθαρίσει ότι θα είναι μέσα από τις διαδικασίες της παράταξης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μαζευόμαστε ως παράταξη σε μία γενική συνέλευση. Αυτό θα γίνει, είναι στις άμεσες επιδιώξεις, τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία όλοι, όσοι θέλουν να ηγηθούν αυτής της παράταξης, αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση, είναι ευπρόσδεκτος».

Στην ερώτηση «αν έχετε εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ;» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας απάντησε:

«Εμείς, ως παράταξη πιστεύουμε στην αυτοτέλεια. Δηλαδή φανταστείτε να λέμε για αυτοτέλεια και να περιμένουμε από τα κόμματα χρίσματα. Είναι ξεκάθαρο ότι βασιζόμαστε στα μέλη μας, στους εκατοντάδες φίλους μας, οι οποίοι τελικά είναι οι ψηφοφόροι μας, είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν την προσπάθειά μας, θα αξιολογήσουν τον καθένα δημοτικό σύμβουλο, θα αξιολογήσουν και μένα και μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα κρίνει ο καθένας πώς θα προχωρήσει παράταξη».

Η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν «δεν θα κινηθείτε να έχετε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιον άλλον πολιτικό σχηματισμό;», η οποία απαντήθηκε ως εξής:

«Ευπρόσδεκτες οι στηρίξεις στις κοινωνικές δυνάμεις, τις πολιτικές δυνάμεις. Χαιρόμαστε αν υπάρχει οποιαδήποτε στήριξη. Από κει και πέρα δεν είναι θέσφατο η στήριξη. Εννοείται ότι ως αυτοτελής δημοτική παράταξη δεν κατευθυνόμαστε από κανένα κόμμα».

Στην ερώτηση «αν δεν έρθει το χρίσμα και η στήριξη», ο κ. Μάκαρης απάντησε:

«Όλα αυτά θα αποφασιστούν μέσα από τις διαδικασίες που σας ανέλυσα μέσα από γενική συνέλευση. Θα αποφασίσουμε για την εξέλιξη, πώς θα πάμε, με ποιον επικεφαλής θα πάμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας…»

Σε άλλη ερώτηση του Ηλία Μαραβά «αν η κίνησή σας αυτή είναι ένα στρίμωγμα για να έχετε τη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ», δόθηκε η εξής απάντηση:

Όχι, όχι! Ισα-ίσα αμα διαβάσετε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, υπάρχει μία γενικευμένη επίθεση στην παράταξη. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα τα οποία θέλουν να υπάρξουν και άλλες παρατάξεις. Μία μείζων μειοψηφία, η οποία έχει κάνει έργο 5 χρόνια είναι εμπόδια σε αυτά τα συμφέροντα. Η πολυδιάσπαση συμφέρει πάρα πολλούς, ενώ αντίθετα το να υπάρχει μία συγκροτημένη μείζων μειοψηφία, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή, ξεβολεύει αρκετούς».

Ακολούθως τέθηκε το εξής ερώτημα: «Οι σύμβουλοι της παράταξης σας που ανήκουν πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκαθαριστεί τι θα κάνουν; Σε περίπτωση που υπάρξει διαφοροποίηση με το κόμμα, ποια θα είναι η δική τους στάση; Έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, στο οποίο δόθηκε η απάντηση:

«Τα μέλη της παράταξης που είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες, που σημαίνει ό,τι αποφασίσουμε από κοινού για αυτές τις διαδικασίες. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία στην όλη πορεία δεν είναι σωστή. Για αυτό λέμε και το έχουμε αποφασίσει, ως δημοτική παράταξη, ότι πρέπει αυτά τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν. Συνεχώς ακούγονται διάφορα πράγματα για την παράταξη, τα οποία δηλητηριάζουν την ενότητα της. Και εγώ αυτή τη στιγμή, ως επικεφαλής, αυτό που πρέπει να κάνω είναι να διατηρήσω την ενότητα της παράταξης. Και πώς διατηρείται; Με τη δημοκρατία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ούτε υπόγειες διαδικασίες, ούτε σκοτεινές διαδικασίες, ούτε μου είπες, σου είπα. Όχι να αποφασίσουν άλλα κέντρα. Υπάρχει ο κόσμος, οι ψηφοφόροι μας».

Ο ενδοπαραταξιακός κύκλος της συνέντευξης έκλεισε με την ερώτηση «Νέα Πορεία θα είναι και το καινούργιο όνομα που είδαμε στο δελτίο τύπου;», για να δοθεί η απάντηση:

«Όχι, Νέα Πορεία είναι μία καινούργια πορεία για το δήμο Καλαμάτας. Σας είπα, ότι με τον «Κλεισθένη» έχουμε τη δυνατότητα μιας συλλογικής διακυβέρνησης. Νέα Πορεία είναι όλες αυτές οι συλλογικότητες, όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες και οι δημοτικές παρατάξεις να βρεθούν κάτω από ένα σχήμα, είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά, και να συγκυβερνήσουν. Άλλωστε, έτσι γίνεται ,με τον «Κλεισθένη» δεν μπορεί να υπάρχει μονοκρατορία που υπήρχε με τον «Καλλικράτη».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Μανώλη Μάκαρη

Ακούστε στη συνέχεια το σχετικό ηχητικό:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.