Μάκαρης: Αστικές καινοτόμες δράσεις για την Καλαμάτα

0

Την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (Urban Innovative Actions) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προτείνει στο Δήμο o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσκληση υπάρχει η δυνατότητα 100% χρηματοδότησης ενός καινοτόμου προγράμματος σε κάποιον από τους ακόλουθους τομείς:

  • Ποιότητα αέρα:Εδώ θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε  ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης λόγω της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων
  • Κυκλική Οικονομία:Μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα μείωσης της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης και της επανάχρησης των υλικών και των συσκευασιών και της συνολικής μείωσης των απορριμμάτων
  • Πολιτισμός και Πολιτιστική Κληρονομιά:Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο επενδύοντας σε στρατηγικές και πολιτικές που προάγουν τη δημιουργική οικονομία: στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο τη λογοτεχνία και τις  εφαρμοσμένες και καλές τέχνες.
  • Δημογραφική Αλλαγή:Η περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας έχει υποστεί δημογραφική καθίζηση. Ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων για την αντιμετώπιση αυτής της πληθυσμιακής κατάρρευσης θα μπορούσε να αναζωογονήσει την ύπαιθρο της Καλαμάτας.

Ο δήμος Καλαμάτας δεν θα πρέπει να αδρανήσει για την συγκεκριμένη χρηματοδότηση όπως έκανε την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Δεκέμβριο του 2019. Το στελεχιακό δυναμικό της παράταξής μας μπορεί να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.