Μάκαρης: “Αλγεινή εντύπωση από την παρέμβαση Π. Νίκα”

0

“Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία είχε ως στόχο την καταψήφιση του αιτήματος ανάδειξης των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μανώλης Μάκαρης Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του κ. Νίκα για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής ότι “Στην περίπτωση –την οποία απευχόμαστε- που θα ζητηθεί η απένταξη του έργου, αυτό θα απενταχθεί αμέσως και η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί προς άλλο ανάλογο έργο της Περιφέρειας”.

Ο κ. Μάκαρης σημειώνει στη δήλωσή του ότι “είναι αδύνατη η μετακίνηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε άλλη πόλη” και προσθέτει: “Η πρότασή μας είναι να ζητηθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τροποποίηση του έργου ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής με ένταξη του υποέργου «αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαίων» που θα χρηματοδοτηθεί από την προσφερόμενη σημαντική έκπτωση του αρχικού έργου”.

Ειδικότερα, ολόκληρη η δήλωση του κ. Μάκαρη έχει ως εξής:

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Π. Νίκα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία είχε ως στόχο την καταψήφιση του αιτήματος ανάδειξης των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να υπενθυμίσουμε στον κ. Νίκα ότι: Η Καλαμάτα εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη” λόγω πληθυσμού ως η μεγαλύτερη αστική περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεπώς, είναι αδύνατη η μετακίνηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε άλλη πόλη.

Η πρότασή μας είναι να ζητηθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τροποποίηση του έργου ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής με ένταξη του υποέργου “αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαίων” που θα χρηματοδοτηθεί από την προσφερόμενη σημαντική έκπτωση του αρχικού έργου.

Είναι βέβαιο ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην πλατεία Υπαπαντής θα απασχολήσει σύντομα και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθεί -νηφάλια και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις- η κρίσιμη απόφαση που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας

27/8/2020

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
“Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.