Μάζεψαν τα σκουπίδια από την παλιά γέφυρα της Κοσκάρακας

0

Σήμερα Σάββατο (15/2/2020) κατόπιν πρωτοβουλίας και πρόσκλησης του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γεωργίουου Βαβαρούτσου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παλιάς γέφυρας της Κοσκάρακας από μεγάλο όγκο κάθε είδους απορριμμάτων που την είχαν μετατρέψει σε είδος χωματερής επικίνδυνης για το περιβάλλον και την υγεία μας.

Ο Δήμος διέθεσε προσωπικό και βαρέα οχήματα και οι εθελοντές του συλλόγου Καθαρή Μάνη με γάντια και σακούλες εργάστηκαν πυρετωδώς 3 -4 ώρες ώστε να ομορφύνει και πάλι το φαράγγι. Λάστιχα, οικοδομικά υλικά, ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά που θα μπορούσαν όλα να επαναχρησιμοποιηθούν δυστυχώς ρίπτονται στη φύση και αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα. Παρ όλα αυτά οι εθελοντές και ο Δήμος συνεχίζουμε άοκνα τον αγώνα με αγαστή συνεργασία για την προστασία και καλλωπισμό του χώρου που ζούμε. Μαζί μας είχαμε τους αντιδημάρχους κ.κ. Λυμπερέα Χρήστο και Βαβαρούτσο Γεώργιο, ο οποίος συντόνιζε την όλη επιχείρηση, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κισκήρα Χρίστο, τον πρόεδρο των Γαϊτσών κ Βατσινέα Ηλία, τον συνεργάτη του Δήμου κ. Λούζη Παναγιώτη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κατσουλέα Ευάγγελο.

Απευθύνουμε πρόσκληση στους συνδημότες μας να περιφρουρούν τον περιβάλλοντα χώρο που ζουν, να συμμετέχουν σε δράσεις καθαρισμού και να καταγγέλλουν περιστατικά ρύπανσης. Την επόμενη εβδομάδα ο σύλλογος Καθαρή Μάνη θα συμμετέχει με δύο εκπροσώπους του(Paula Forney και Σοφία Χριστοφιλοπούλου) στην νεοσυσταθεισα επιτροπή καθαριότητας, ώστε να συμβάλει στον σχεδιασμό της βέλτιστης διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου
Πρόεδρος του συλλόγου Καθαρή Μάνη

μοιραστειτε το:

Comments are closed.