Λύθηκε το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στη Θουρία

0

Λύθηκε το θέμα της μεταφοράς μαθητών της Σπερχογείας και του Αντικάλαμου στο γυμνάσιο Θουρίας, μετά την επίσκεψη μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας, και αντιπροσωπείας γονέων από των προαναφερομένων Τοπικών Κοινοτήτων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο

Κατά τη συνάντηση μαζί του, συζήτησαν και με τη συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων το θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών προς το Γυμνάσιο Θουρίας και μετά απο συνεννόηση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα επιβιβάζονται σε μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ στις 8:05 το πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο της Σπερχογείας και θα μετακινούνται με ασφάλεια και έγκαιρα έξω από το γυμνάσιο Θουρίας. Αντιστρόφως θα γίνεται η επιστροφή. Έτσι αποφεύχθηκαν προβλήματα με την ώρα που θα έφθαναν οι μαθητές στο σχολείο (πολύ νωρίτερα) και αποφεύγεται η πεζοπορία των μαθητών. 

ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ

Εξάλλου, το Φιλιατρινό φράγμα, στη Χριστιανούπολη Φιλιατρών, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 13/09/2019 ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος. Ταυτόχρονα, έγινε και επίσκεψη – αυτοψία της τριμελούς επιτροπής της ανεξάρτητης αρχής φραγμάτων, προκειμένου να εγκρίνει τον υποβληθέντα από την Περιφέρεια φάκελο της πλήρωσης του φράγματος.

Η επιτροπή συνέλεξε όλα τα δεδομένα και τις μετρήσεις του φράγματος παρουσία του διευθυντή κ. Κωστόγιαννη και των στελεχών της υπηρεσίας υλοποίησης του έργου. Μετά την σχετική έγκριση από την αρμόδιο ανεξάρτητη αρχή φραγμάτων θα προχωρήσει η πλήρωση του φράγματος.

Σχετικά με την υπόθεση των δικτύων άρδευσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας, σύντομα θα γίνει επίσκεψη μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα περαιτέρω, ώστε να προωθηθεί άμεσα το πολύ σημαντικό αυτό θέμα άρδευσης της Τριφυλίας.

Είναι γνωστό ότι το Φιλιατρινό φράγμα ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2017 με χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διευθύνουσα υπηρεσία την τεχνική υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.