“Λίγο πριν βρέξει” και “Χαμηλή Βλάστηση

0

Τα βιβλία “Λίγο πριν βρέξει” (Κέδρος) της Ζέτας Κουντούρη και “Χαμηλή Βλάστηση”, Θάμνοι, πόες και μπονσάι (ΚΙΧΛΗ) της Μαρίας Στασινοπούλου θα παρουσιαστούν την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 6:30 το απόγευμα, στο χώρο της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας (Ευριπίδου 2).

Οι συγγραφείς θα μιλήσουν για τα βιβλία τους και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την παρουσίαση διοργανώνουν οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ – Δήμητρα Δημοπούλου.

Σύνοψη των βιβλίων

«ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΡΕΞΕΙ»

Τελευταία τις νύχτες αργεί πολύ να με πάρει ο ύπνος…

Η υποψία είναι ένα ύπουλο σαρκοβόρο σαράκι…

Άνθρωποι στα όρια της αντοχής τους που παραπαίουν βασανιστικά ανάμεσα σε εφιάλτες και φοβίες. Πόρτες κλειστές που κρύβουν σκοτεινά μυστικά, θανάτους ύποπτους, πάθη αδιέξοδα, έρωτες αδιευκρίνιστους. Τοπία θολά, όπου το νερό της βροχής δρα καταλυτικά και χαρίζει ένα είδος λύτρωσης.

Η Ζέτα Κουντούρη για μία ακόμη φορά περιβάλλει τους ήρωές της με αγάπη και χιούμορ, διεισδύει με τρυφερότητα στις ψυχές τους, και αφήνει τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, ερώτημα το οποίο λανθάνει στις περισσότερες ιστορίες της.

«ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ. Θάμνοι, πόες και μπονσάι»

Ιστορίες που προϋποθέτουν προσεκτική ματιά πάνω σε πρόσωπα και γεγονότα ξεχωριστού ενδιαφέροντος. Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή ιδωμένα με διάθεση ειρωνική και χιουμοριστική, που κάποτε ερωτοτροπεί με το ανέκδοτο. Τα πράγματα έγιναν όπως περιγράφονται, ίσως και διαφορετικά, μπορεί όμως και να επινοήθηκαν ή να υλοποιήθηκαν με το συνταίριασμα φαντασίας και πραγματικότητας. Λόγος πυκνωμένος, που εστιάζει στο απλό και στο αλλότριο και εκτείνεται άλλοτε σε ελάχιστες αράδες και άλλοτε σε λίγες ή περισσότερες σελίδες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.