Κροκοδείλια δάκρυα του δημάρχου Καλαμάτας για τους παραγωγούς

0

Του ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Διανύουμε την χειρότερη χρονιά στον ελαιοκομικό τομέα στην χωρα μας. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αυτοδιοικητικοί μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Καλαμάτας που ξέχασε τι εισηγήθηκε ως πλειοψηφία στο Δ.Σ. αποφάσεις που εξαιρούν συγκεκριμένες περιοχές, ακόμα και περιαστικές, όπου μπορεί να γίνει βιολογική καταπολέμηση.

Οι ψεκασμοί όχι μόνο αποτελούν υποχρέωση των ελαιοκομικών δήμων της χώρας, αλλά είναι καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, αν δεν γίνουν όπως πρέπει. Δεν θα ήταν άλλωστε και θέμα του Δημοτικού Συμβούλιου, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Λησμόνησε λοιπόν ο δήμαρχος όλα αυτά που του επισημάναμε ως γεωτεχνικοί, καθώς και τους κινδύνους που υπάρχουν αν προχωρήσει σε εξαίρεση διαμερισμάτων που οδηγούν σε θύλακες ανάπτυξης των παθογόνων μικροοργανισμών.

Επίσης υπήρχε η δυνατότητα, όπως του ζητήθηκε, να κάνει έγκαιρα τις επισημάνσεις του στο ΥΠΑΤ αλλά και στις ΔΑΟΚ ακόμα και στον περιφερειάρχη. Στην κουνουποκτονία βρέθηκε τρόπος τελικά και έκαναν σωστά τους ψεκασμούς με συνεργασία δήμων και Περιφέρειας.

Δυστυχώς, οι καταστροφές περιουσιών στο δήμο Καλαμάτας επαναλαμβάνονται μετά τις πρόσφατες κλιματικές διαταραχές, αλλά με ανακοινώσεις γενικόλογες δεν μπορούμε να εισπράξουμε την συμπόνια των παραγωγών της Μεσσηνίας. Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να αποζημιώσει τους παραγωγούς για αυτά που δεν έκανε και όχι να ζητάει τα «ρέστα» γι’ αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι.

* Γεωλόγος, Γεωτεχνικός Περιβάλλοντος M.SC. – Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.