“Κρασί, Μέλι, Λάδι & Ελιά”, μια μέρα για την Καλαμάτα

0

Αφιερωμένο στην Καλαμάτα ήταν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η 2η έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι & Ελιά” του Δήμου Περιστερίου, που ολοκληρώθηκε σήμερα. Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Άλσος Περιστερίου, συμμετείχε με περίπτερο και ο Δήμος Καλαμάτας.

kalamata krasi ladi_1

Το περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδoς και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας θα εκτίθενται και θα πωλούνται καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.

Το Σάββατο (15/9/18), ημέρα που επισκέφθηκε την έκθεση αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αφιερώματα στα τοπικά μας προϊόντα με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τοπικών συλλόγων.

kalamata krasi ladi 18_b

O Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, με τον ομόλογό του Περιστερίου, Α. Παχατουρίδη

O Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης καλωσόρισε στις 8 περίπου το βράδυ τον ομόλογό του της Καλαμάτας, Π. Νίκα, «στην πόλη μας, στην πόλη τη δική μου, θα έλεγα, και στην πόλη τη δική σου, γιατί μία Καλαμάτα υπάρχει μέσα στο Περιστέρι». Ο κ. Παχατουρίδης του επέδωσε τιμητική πλακέτα, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του στο Περιστέρι «όπου έχουμε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι εργάζονται και διαπρέπουν και μένουν εδώ, 50.000 περίπου Καλαματιανοί, στην αγαπημένη πόλη της Καλαμάτας και των Μεσσηνίων, που πολλά χρόνια», όπως ανέφερε. Ο Π. Νίκας ανέφερε πως «ο Δήμος της Καλαμάτας είναι ένας από τους παλαιότερους Δήμους της χώρας. Ως Δήμος πρωτολειτούργησε το 1830» και προσέφερε στον Α. Παχατουρίδη αντίγραφο της Διακηρύξεως προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς και ένα γλυπτό, που παριστάνει λεπτομέρεια της σφραγίδας της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας από το 1830, μια προσφορά «από την πόλη των θυσιών και της ελευθερίας», όπως σημείωσε.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα:

  • 8:30 μ.μ. Παραδοσιακούς χορούς (Μεσσηνίας και Αιγαίου) από το Λύκειο των Ελληνίδων, παράρτημα Καλαμάτας
  • 8:45 μ.μ. Συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με τίτλο: «Από την Καλαμάτα με αγάπη» / Τραγούδι: Γιώτα Δημητροπούλου – Αϊβαζόγλου, Δημήτρης Χαρλέπας – Μουσική Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Νικολέας.
  • 9:30 μ.μ. Στον εκθεσιακό χώρο, κοντά στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, έγινε επίδειξη παρασκευής μανιάτικης μακαρονάδας και καγιανά από το παράρτημα Καλαμάτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και προσφέρθηκαν κέρασμα στο κοινό από Πολιτιστικούς Συλλόγους και επαγγελματίες της Καλαμάτας
kalamata krasi ladi 18_a

Μέλη του παραρτήματος Καλαμάτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας επί τω έργω, ενώπιον του δημάρχου Π. Νίκα

Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες προβάλλονταν βίντεο, που αναδείκνυαν τις ομορφιές της Καλαμάτας και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που γίνεται ανά διετία. Στους δε επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά προσφέρονταν αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.