Κοσμόπουλος: Μπορούμε να πάμε την “Καλαμάτα Μπροστά”

0
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Είναι φανερό, ότι όσοι διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα τα δημοτικά πράγματα έκλεισαν τον ιστορικό τους κύκλο. Ήρθε η ώρα μιας νέας Δημοτικής Αρχής, με όραμα, με γνώση και θέληση να προσφέρει. Με νέους ικανούς ανθρώπους με πίστη και προσήλωση στους στόχους τους, που θέλουν και μπορούν να οδηγήσουν τη Καλαμάτα μπροστά».

Αυτά τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος, σήμερα το απόγευμα, στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου και ζήτησε «στην αναμέτρηση των προσεχών δημοτικών εκλογών την ψήφο όλων των συνδημοτών μας, ώστε να μπορέσουμε υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

Ο κ. Κοσμόπουλος στην αρχή της ομιλίας του αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο που παραβρέθηκε και τέλεσε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου “παρά το εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα», όπως είπε, σημείωσε ότι «οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο διοίκησης των δήμων και η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του νέου νόμου “Κλεισθένη” και να μην διολισθήσει στους κινδύνους που κρύβονται στην άλλη όψη του νομίσματος».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πολύ έγκαιρα καταθέσαμε την επιθυμία μας να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης με έναν πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο και αμιγώς αυτοδιοικητικό συνδυασμό.

Στόχος μας είναι ο συνδυασμός μας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» να συμβάλλει στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος προς όφελος των δημοτών, αντιμετωπίζοντας τα καθημερινά προβλήματα, δημιουργώντας σωστές υποδομές, κάνοντας τους κατάλληλους σχεδιασμούς και βάζοντας τους απαραίτητους στόχους ώστε η αγαπημένη μας Καλαμάτα να καλύψει το χαμένο έδαφος στον ανταγωνισμό όχι μόνο των Ελληνικών αλλά και των Ευρωπαϊκών δήμων».

Ο κ. Κοσμόπουλος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός μας οι οποίοι αφορούν:

  • Την Υπεράσπιση και τη Διεύρυνση του Πολιτισμικού – Πολιτιστικού  Κεκτημένου του Δήμου.
  • Την Πολεοδομική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Πόλης (Πράσινη πόλη, Έξυπνη πόλη, Βιώσιμη πόλη, Γαλάζια πόλη)
  • Την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου (Με τη δημιουργία γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής)
  • Την Κοινωνική Αλληλεγγύη
  • Την Αυξημένη Μέριμνα για τις Δημοτικές Ενότητες και τους Οικισμούς (Με έμφαση στην Πρωτογενή Παραγωγή θεσμοθετώντας Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης)
  • Την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Πόλης (Με τη συγκρότηση Γραφείου Ευρωπαϊκών Σχέσεων).

«Οι Βασικοί Άξονες του προγράμματός μας όχι μόνο είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί, αλλά αποτελούν τα κεντρικά σημεία αναφοράς, συζητήσεων και διαλόγου μεταξύ όλων των συνδυασμών», είπε ο κ. Κοσμόπουλος και τόνισε:

Στόχος μας είναι να δουλέψουμε ομαδικά και να καταστούμε ο συνδετικός κρίκος διαφορετικών σκέψεων, αντιλήψεων και προτάσεων για να πάει η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Περιθώρια αποτυχίας δεν υπάρχουν πια. Πρέπει να είστε βέβαιοι, ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πάμε την ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Κοσμόπουλος είπε με νόημα αναφερόμενος σε ανθυποψήφιό του: «Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παρευρισκόμενους και μη πρώην Δημάρχους για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο και να τους διαβεβαιώσω ότι το έργο τους δεν μπορεί να το οικειοποιηθεί κανείς».

Αφού παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του, ευχήθηκε «σε όλους σας και σε όλους τους δημότες του δήμου μας, χρόνια πολλά με υγεία».

  • Κατεβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία Κοσμόπουλου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.