Κορωνοϊός: Διεκδικήσεις από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Μεσσήνης

0

Τρεις διεκδικήσεις προβάλει με ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: Να έρθουν τα απαραίτητα εργατικά χέρια τώρα με ευθύνη του κράτους, μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, δωρεάν τεστ στα σχολεία, κάλυψη του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, απολυμάνσεις στους σχολικούς χώρους, ασφαλή μεταφορά των μαθητών από τα χωρία στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, αναφέρει τα εξής:

«Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την μάχη της επιβίωσης και τις υπόλοιπες δυσκολίες που προκύπτουν λόγο της πανδημίας και των ελλιπών μέτρων της κυβέρνησης στην ύπαιθρο. Φτάνει ο καιρός της συγκομιδής στην ελιά εργάτες γης δεν υπάρχουν και η κυβέρνηση από πάνω μας ζητά  να πληρώσουμε χαράτσι για να κάνουμε πρόσκληση σε συγκεκριμένα άτομα που θέλουμε να απασχολήσουμε και να είμαστε και υπεύθυνοι για το αν είναι υγιής. Απαιτούμε: Να έρθουν τα απαραίτητα εργατικά χέρια τώρα με ευθύνη του κράτους, για την μεταφορά τους, τον τόπο διαμονής και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται.

Με τα νούμερα των κρουσμάτων να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το κέντρο υγείας Μεσσήνης παραμένει σε άθλια κατάσταση ,τα αγροτικά ιατρεία δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση. Και σε μια περίοδο που λόγο της ελιάς αυξάνονται τα ατυχήματα παραδοσιακά  δεν υπάρχει γιατρός πουθενά. Απαιτούμε: Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφτούν όλες οι κενές θέσεις στο νοσοκομείο Καλαμάτας με μόνιμο προσωπικό. Πλήρης λειτουργιά και στελέχωση του κέντρου υγείας Μεσσήνης.

Ειδικά για τα σχολεία, σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς γενικεύεται η ανησυχία και η ανασφάλεια. Απαιτούμε: Άμεσα και δωρεάν τεστ στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, κάλυψη με ευθύνη του κράτους του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του δήμου να γίνονται απολυμάνσεις στους σχολικούς χώρους, επίσης να προβλέψουν για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από τα χωρία στα σχολεία».

  • Φωτογραφία αρχείου.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.