Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης

0

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται το τριήμερο στο Δήμο Μεσσήνης.

Αύριο Σάββατο, 9 Μαρτίου στα πλαίσια του 159ου Καρναβαλιού Μεσσήνης, στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει το «Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού», στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη», καθώς και αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Βελίκα, τη Μυρτοποταμιά και το Νεοχώρι.

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί, το καρναβάλι θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και γαϊτανάκι στην πλατεία, ενώ στις 9 το βράδυ θα ανάψουν οι φωτιές στις γειτονιές. Η βραδιά θα κλείσει με πυροτεχνήματα και αναβίωση των εθίμων «Τυρής – Ταραμάς» και «Φάγατε – Φάγαμε» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

Την Καθαρή Δευτέρα, 11 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10:30 το πρωί με τους Φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης να οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα, όπου θα γίνει η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της Γριάς – Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά, τα «Κρεμάσματα» και κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από τον «Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης». Στις 3:30 το απόγευμα, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα απευθύνει τον «Βαρυσήμαντο λόγο» του και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και συναυλία με το μουσικό σχήμα Ησαΐας Ματιάμπα-Κατερίνα Στικούδη στην κεντρική         πλατεία Μεσσήνης.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν επίσης:

  • Στον Νερόμυλο, στις 6 το απόγευμα, το δρώμενο «Χωριάτικος γάμος, ένα περίεργο προξενιό», με χορό, γλέντι, παραδοσιακά εδέσματα και κρασί.
  • Στο Μαγγανιακό, στις 6.30 το απόγευμα, αναβίωση του δρώμενου «Το Καρναβάλι του Μαλλιαρού».
  • Στη Βαλύρα, στις 8 το βράδυ, φωτιά, κεράσματα και γλέντι.
  • Στην Χαραυγή, στις 8.30 το βράδυ, μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα εορταστούν τα παραδοσιακά κούλουμα στην πλατεία της Λογγάς και στις 11:30 στην πλατεία του Πεταλιδίου με χορούς, δώρα, φαγητά και πέταγμα χαρταετού.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.