Κονδύλι στον Δήμο Πύλου Νέστορος για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

0

O Δήμος Πύλου-Νέστορος εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Βοήθεια στο Σπίτι 2020», σύμφωνα με την 9η ανάρτηση και από 24/06/2020 ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, εξασφαλίζοντας την Α’ δόση ύψους 34.121,99 €.

«Τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Δήμου ήταν η απουσία του από τις διαδικασίες χρηματοδότησης για την τριετία 2017-2019, με συνέπεια τη συνολική απώλεια εσόδων 150.000 €», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

O Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι προσπάθειες ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αντιμετωπίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με προχειρότητα και χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. Μετά τη παύση λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης το 2017, οι οικονομικές εκκρεμότητές που προέκυψαν από την χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2016, προς την ΕΕΤΑΑ, ύψους περί των 5.000 € και η μη διευθέτησή αυτών, καθιστούσαν αδύνατη την ένταξη μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Στη δυσχερή αυτή κατάσταση έρχονται να προστεθούν τα συσσωρευμένα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη παλαιότερων περιόδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης και η αδυναμία έγκαιρης καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που διαιώνιζε το πρόβλημα απώλειας της χρηματοδότησης».

Ακόμη, σε ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

«Η οργανική ένταξη του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έλυσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να συμβαδίσει με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης και τη ρύθμιση της οικονομικής μας εκκρεμότητας προς την ΕΕΤΑΑ.

Εν προκειμένω, με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες από το Δήμο, έχουν ξεπεραστεί τα όποια αδιέξοδα. Η άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΕΕΤΑΑ και η τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας προς αυτήν, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να μην χαθεί, για άλλη μια χρονιά, η εν λόγω χρηματοδότηση, με τη βοήθεια της οποίας θα καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομούνται ίδιοι πόροι».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.