“Κοινή στρατηγική για την παρόχθια ζώνη Παμίσου”

0
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Ι. ΛΑΣΚΑΡΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Κοινή στρατηγική πρέπει να εφαρμοσθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση τους πολίτες, αλλά και φορείς της πόλης της Μεσσήνης για την ανάδειξη της παρόχθιας ζώνης του Παμίσου, που αποτελεί προίκα της Μεσσήνης. Από τη γέφυρα του Παμίσου μέχρι την απόληξη της διαδρομής, αυτό το φυσικό πλεονέκτημα δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρούν να το μετατρέψουν σε χωματερή.

Το όνειρο πολλών ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και το όραμα μιας πόλης λεηλατείται σε καιρούς δύσκολους και με προκλητικό τρόπο πολλά χρόνια τώρα. Μια περιοχή που μπορεί να φιλοξενήσει ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο και να αποτελέσει οικολογικό πάρκο, χωρίς να γίνει σπατάλη χρημάτων, σήμερα αναμένει την πρωτοβουλία όλων όσων επιθυμούν την Μεσσήνη να αλλάξει όψη, να γίνει ελκυστική και συγχρόνως επισκέψιμη, το κυριότερο όμως να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Με κάθε αίσθηση ευθύνης και διάθεσης για κοινή δράση, έθεσα το ζήτημα της παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συμφωνήσουμε πως είναι χρήσιμη μια μελέτη για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και της έναρξης σχεδιασμού για υποδομές.

Οφείλω όμως δημόσια να κάνω έκκληση και στους συμπολίτες να μην μένουν θεατές στην οικολογική καταστροφή που θα επέλθει, αν αδρανήσουμε και αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Η δημιουργία κοινού φορέα διαχείρισης και φύλαξης πρέπει να αποτελέσει στόχο διαβούλευσης και ενασχόλησης στο επόμενο διάστημα, που υπάρχει χρόνος για συζητήσεις από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.

Γιάννης Λάσκαρης
Επικεφαλής συνδυασμού “Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης”
Γραμματέας Δημοτικού συμβουλίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.