Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μεσσήνης

0

Το Δημαρχείο Μεσσήνης επισκέφθηκαν σήμερα (25/5/2020) ο προϊστάμενος του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλίας Αγγελόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων Έφη Θεοδωροπούλου και ο προϊστάμενο του Γραφείου ΚΟΕ Τρίπολης Ανέστης Τακορίδης και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου και η προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργεια και οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν  για τη διαπίστωση του μεγέθους της ζημιάς και ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών.

Ήδη το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου έκανε αναγγελία ζημιάς από το εν λόγω αίτιο. Οι παραγωγοί αυτή τη στιγμή δεν οφείλουν να προβούν σε κάποια ενέργεια (δήλωση ζημιάς, αίτηση). Για λίγες μέρες ακόμα θα γίνεται παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου από την Υπηρεσία του ΕΛΓΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, «ο Δήμαρχος Μεσσήνης θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενημερώνεται για τη σαφή εικόνα της ζημιάς που θα καταγραφεί. Ακολούθως, θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να εξευρεθούν τα χρήματα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ)».

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποσταλεί επιστολή από τον Δήμο προς τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να κάνουν μία αντικειμενική προσέγγιση του ύψους της ζημιάς στις περιοχές τους.

Για την καλύτερη ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών, ο Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου μας την Πέμπτη στις 12.30 μ.μ. στο Δημαρχείο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.