Κλειστά για 2 εβδομάδες σχολεία, ΑΕΙ και φροντιστήρια

0

Απόφαση για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, λόγω κορωνοϊού, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας. Πρόκειται –όπως αναφέρθηκε- για εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στα εκπαιδευτικά ιδρύματα περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, φροντιστηρια.

Από το Δήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλο, δόθηκε εντολή για άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Υπουργού, συμπεριλαμβανομένων και των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο Δήμος Μεσσήνης ανακοινώνει ότι από αύριο και για 14 μέρες θα παραμείνουν κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητάς του και συγκεκριμένα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου, ακολουθώντας τα έκτακτα μέτρα για κλείσιμο όλων των σχολείων στην επικράτεια (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, δημόσια και ιδιωτικά καθώς και φροντιστήρια) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα, δεν θα λειτουργήσουν τόσο η Δημοτική Φιλαρμονική όσο και το Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών Δήμου Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Μεσσήνης εναρμονίζεται πλήρως με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, που στοχεύουν στον περιορισμό της διάδοσης της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΠΗ Μεσσήνης παραμένει κλειστό από την Δευτέρα 9/3 και για τέσσερις εβδομάδες.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το κλείσιμο των Σχολείων, όλων των βαθμίδων, για 14 ημέρες, με πρώτη την αυριανή, 11 Μαρτίου 2020.

Συνεπώς, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τα Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά από αύριο και για 14 ημέρες. Η ίδια απόφαση ισχύει επίσης για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: “Εφιστώ την προσοχή όλων μας στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές εξελίξεις και σχετικές με τον Κορονοϊό αποφάσεις των Υπουργείων. Χρειάζεται να δείξουμε υπευθυνότητα, να σταθούμε στο πρόβλημα για να κατανοήσουμε τη σημαντικότητά του και να υπακούσουμε τους Ειδικούς που έχουν οριστεί για να μας καθοδηγήσουν στην σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας. Παρακαλώ όλους τους συνδημότες μου, να σεβαστούν όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους που έχει κάθε οικογένεια και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.