Κινητοποίηση συλλόγων για τα απορρίμματα στη Στούπα

0

Τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Μάνης, για την ενίσχυση της κομποστοποίησης, της ανακύκλωσης και την άμεση επίλυση του προβλήματος της μη τακτικής αποκομιδής των απορριμμάτων από τους κάδους «που έχει προκύψει με τον εργολάβο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημάρχου κ. Μαραμπέα», ζητά με επιστολές του ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη”, επισημαίνοντας την υποβάθμιση και απειλή της δημόσιας υγείας.

“Τον Απρίλιο έγιναν προσπάθειες προσέγγισης του Δήμου προκειμένου να υπάρξει συνεργασία αλλά απέβησαν, δυστυχώς, άκαρπες”, αναφέρει ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη”, ο οποίος κινητοποιήθηκε με 5 ακόμα Συλλόγους της περιοχής.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου κατατέθηκαν στον δήμο δυτικής Μάνης, η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” που ακολουθεί, μαζί με επιστολή της 19ης Ιουνίου, καθώς και την επιστολή των πολιτιστικών συλλόγων του της 5ης Απριλίου.

Η με αρ. πρωτ. 14/24 -6- 2019 επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” προς τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Ιωάννη Μαραμπέα και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι, ες

Στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας Καθαρή Μάνη την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην οποία παρευρέθηκαν και πλήθος δημοτών μας και εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς κ. Θεοδωρακέας Γεώργιος, αποφασίσαμε να περιμένουμε 2-3 μέρες ακόμα πριν αποσταλούν οι επιστολές διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, δίνοντας βάση στην διαβεβαίωση εκ μέρους του δημάρχου ότι υπήρξε τεχνική βλάβη στα οχήματα του εργολάβου και ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η αποκομιδή. Παρατηρούμε ότι τις δύο τελευταίες μέρες υπάρχει μια κινητικότητα όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων η οποία, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί και ότι δεν θα συνεχισθεί όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ζητάμε, συνεπώς, από την δημοτική αρχή τα παρακάτω:

  1. Να μας χορηγήσει αντίγραφο της σύμβασης με τον εργολάβο όπου φαίνονται οι υποχρεώσεις του και οι πειθαρχικές συνέπειες επί μη τήρησης των συμφωνηθέντων
  2. Να μας βεβαιώσει εγγράφως ότι η αποκομιδή των κάδων θα συνεχισθεί χωρίς άλλα προσκόματα το καλοκαίρι
  3. Να μας ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα για την ομαλή διευθέτηση του προβλήματος και τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό
  4. Να μας ενημερώσει σχετικά με τις συνεργασίες που σκοπεύει να κάνει με την αντιπολίτευση και τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής (σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικά συμβούλια)

Συνημμένα σας επισυνάπτουμε την επιστολή της 19ης Ιουνίου, καθώς και την επιστολή των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου μας της 5ης Απριλίου σχετικά με το ανωτέρω θέμα.

Με εκτίμηση

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΣΚΗΡΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.