Κινητοποίηση κατά του νσ για τις διαδηλώσεις την Πέμπτη

0

Για την κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείου την Πέμπτη 9/7/2020, στις 7: 30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μάρτη με αίτημα «να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις» παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας και ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος.

«Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν μπαίνουν στο γύψο!» τόνισε στην αρχή της συνέντευξης ο Παναγιώτης Καράμπελας και συνέχισε: «Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του “νόμου” και του “αστυνόμου. Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων»

Σ αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο δεν χωράνε βελτιώσεις  ούτε διορθώσεις –να αποσυρθεί εδώ και τώρα.

Την Τετάρτη 8 Ιούλη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, με στόχο να ψηφιστεί της επόμενες ημέρες, ενώ μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει η καταδίκη του από συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανθρώπους του πνεύματος και φορείς του κινήματος από όλες τις μεριές του πλανήτη.

Το νομοσχέδιο «επιδιώκει να συκοφαντήσει τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής».

Μιλάμε για έναν σύγχρονο μηχανισμό, ιδεολογικό, κατασταλτικό, χαφιεδίστικο, που θα παρεμβαίνει από τα σχολεία μέχρι οπουδήποτε αλλού και θα έχει στόχο να συκοφαντήσει, να ποινικοποιήσει, να παίρνει μάλιστα και προληπτικά μέτρα για όποιον παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παριστάνει την «αθώα περιστερά»; Κυβέρνησε 4,5 χρόνια και είναι γνωστά τα έργα του. Είναι γνωστά και τα δικά του ιδιώνυμα, όταν ποινικοποιούσε τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς με αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Είναι γνωστή η πρακτική της αντιμετώπισης με ΜΑΤ και χημικά διαδηλώσεων και διαδηλωτών. Είναι γνωστές οι αλλαγές που κάνατε στον Ποινικό Κώδικα που ενίσχυσαν την καταστολή και φυσικά η μάταιη προσπάθεια τους να απαγορεύσουν τίς απεργίες.

Μετά λοιπόν το χτύπημα στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης αλλά και προέλευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

  • Προχωράει όχι μόνο στην απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων. Και μάλιστα αναγνωρίζει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αυθόρμητων δημόσιων συναθροίσεων μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν κι αυθαίρετα.
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις.
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση!
  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων. Αντίστοιχα, θέτει προληπτικούς περιορισμούς κατά παράβαση ακόμα και στοιχειωδών αρχών του ποινικού κώδικα, αφού αναφέρεται ότι η αστυνομική αρχή μπορεί να λαμβάνει μέτρα και στην περίπτωση αξιόποινων πράξεων «που η τέλεσή τους πιθανολογείται σοβαρά».
  • Δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αποφασιστεί η απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού δεν ορίζεται σαφής χρόνος γνωστοποίησης από τον οργανωτή, ούτε σαφής χρόνος ενημέρωσης από τις αστυνομικές αρχές για το αν απαγορεύεται ή όχι μια συγκέντρωση – διαδήλωση. Απ’ την άλλη μεριά, κατά την υποχρεωτική γνωστοποίηση στις αρχές, απαιτούνται τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και σαφής πρόβλεψη για την έναρξη – λήξη – διαδρομή της συγκέντρωσης.
  • Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση, με σκοπό τη διάλυσή της

Εμείς του απαντάμε ότι το άθλιο αυτό νομοσχέδιο θα έχει την ίδια κατάληξη όπως είχε και στο κοντινό μας παρελθόν. Δηλαδή ο ίδιος ο λαός αυτός που παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας ο λαός αυτός που έχει χάσει τόσα και τόσα. Είναι ο ίδιος που όταν σηκώσει ξανά το ανάστημά του  θα γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Καλούμε όλο τον λαό της Καλαμάτας όλου του νομού της Μεσσηνίας, την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τους άνεργους τους συνταξιούχους ΑΜΕΑ, μαθητές – φοιτητές, νεολαία, μετανάστες, συλλόγους και μαζικούς φορείς

Όλοι και όλες ,είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά μας να δώσει ο καθένας από εμάς ισχυρό μήνυμα, στην κυβέρνηση και στους ετέρους της Ε.Ε. και βιομήχανους. Ο καθένας με την παρουσία του και την συμμετοχή του την Πέμπτη 9 Ιουλίου και, ώρα 7:30 στην Πλατεία 23 Μάρτιου χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός.

Στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπάλληλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού -Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος συμπλήρωσε ότι, εκτός από τα σωματεία πού ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Καράμπελας, κάλεσμα στην συγκέντρωση απευθύνουν και το Παμμεσσηνιακό Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων «Η στέγη της Εκκλησίας».

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα -είπε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος- από όλα τα συνδικάτα, που συνεδριάζουν για να πάρουν σχετικές αποφάσεις, οπότε αναμένουμε συμμετοχή τους. Έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου και αναμένουμε σχετικές αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση μας, που πρέπει να έχει καθολική συμμετοχή με αίτημα άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και μόνο. Καμία συμμετοχή και κοινωνικό διάλογο. Δεν συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.