Κατηγορεί τον Π. Νίκα ως υποβολέα συκοφαντιών κατά του Π. Τατούλη

0
Η ΚΩΝ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Τον δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, κατηγόρησε η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφερείας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ότι βρίσκεται πίσω από το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” «με συκοφαντίες εις βάρος του περιφερειάρχη και της οικογένειας του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα Δευτέρα (22/4/19) στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Κατηγόρησε δε την εφημερίδα πως την ίδια τακτική ακολούθησε λίγο πριν τις εκλογές το 2014 συμπληρώνοντας πως το 2017,  οι συντάκτες των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων τους καταδικάστηκαν ως κοινοί συκοφάντες και δυσφημιστές.

Η αντιπεριφρειάρχης μίλησε για 4 ψέματα, αναπτύσσοντάς τα και κάλεσε τον δήμαρχο Καλαμάτας «να πει επιτέλους κάτι για την Πελοπόννησο, γιατί αυτό το παραμυθάκι που επιχειρεί την “πολιτική δολοφονία” του Πέτρου Τατούλη και μελών της οικογένειας του, πλήττει την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και δημιουργεί αποστροφή στους πολίτες».

Ειδικότερα, η κα Νικολάκου ανέφερε ότι «ο απερχόμενος δήμαρχος ουσιαστικά υπαγόρευσε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” τις συκοφαντίες εις βάρος του περιφερειάρχη και της οικογένειας του. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πέτρου Τατούλη μετέρχονται ακριβώς το ίδιο Μέσο. Το 2014, λίγο καιρό πριν την εκλογική αναμέτρηση, οι κ.κ. Μανώλης και Βουδούρης με τα ίδια ακριβώς ψέματα έστησαν το προεκλογικό τους αφήγημα. Τα «Παραπολιτικά» οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και η ελληνική Δικαιοσύνη το 2017 κατονόμασε τους υπευθύνους ως κοινούς συκοφάντες».

«Με δεδομένο ότι οι πολίτες πρέπει επιτέλους να ακούσουν και μερικές αλήθειες», η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής διευκρίνισε ότι θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα εξονυχιστικά προκειμένου να μην επανέλθει ποτέ πια στο μέλλον στο θέμα.

«Ψέμα πρώτο» ανέφερε η κ. Νικολάκου «ότι η εν λόγω εταιρεία έχει δήθεν αναλάβει το 50% των έργων της Περιφέρειας. Το αληθινό ποσοστό είναι 0,5% των έργων, το σύνολο των οποίων της έχει ανατεθεί μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες. Μια απλή αναζήτηση στο Διαύγεια αποδεικνύει το αληθές». 

«Ψέμα δεύτερο», συνέχισε η ίδια «ότι έχει αναλάβει η εν λόγω εταιρεία υπεργολαβίες σε άλλα έργα της Περιφέρειας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό της θα ανερχόταν σε 1,7 % και όχι 0,5% όπως ισχύει. Και σε αυτή την περίπτωση η αλήθεια επιβεβαιώνεται με τα στοιχεία των ισολογισμών της εταιρείας που είναι δημοσιευμένα στο ΓΕΜΗ».

«Ψέμα τρίτο», ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης είναι «ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επί της θητείας του κ. Τατούλη έχει εκτοξεύσει τα κέρδη της. Η αλήθεια είναι ότι από το 2011 όταν και ανέλαβε Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης η εταιρεία έχει μειώσει στο 1/3 τον τζίρο της, κάτι που επίσης προκύπτει από τα επίσημα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας». 

«Ψέμα τέταρτο», κατέληξε η κ. Νικολάκου «ότι η ΚΑΣΤΑΤ έχει λάβει αναθέσεις από την περιφερειακή αρχή. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει ποτέ καμία ανάθεση από την Περιφέρεια και ότι όλα τα έργα τα οποία εκτελεί τα έχει αναλάβει μετά από την ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών. Ακόμα και στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν για λόγους κατεπείγοντος, ακολουθήθηκαν συνοπτικές διαδικασίες, όπως ο νόμος ορίζει, η εν λόγω εταιρεία αποκλείστηκε με εντολή του περιφερειάρχη».

Η κα Νικολάκου δήλωσε πολύ υπερήφανη για το έργο της οικονομικής επιτροπής και σημειώνοντας ότι το σύνολο των αποφάσεων της έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από όλα τα αρμόδια όργανα που προβλέπει ο νόμος. Κάλεσε δε, τον δήμαρχο Καλαμάτας «να πει επιτέλους κάτι για την Πελοπόννησο, γιατί αυτό το παραμυθάκι που επιχειρεί την “πολιτική δολοφονία” του Πέτρου Τατούλη και μελών της οικογένειας του, πλήττει την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και δημιουργεί αποστροφή στους πολίτες».

«Ο ίδιος πρέπει επιτέλους να μας ενημερώσει με ποιόν τρόπο διαχειρίστηκε τα 7 εκατομμύρια ευρώ για την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας και για ποιο λόγο συνέχιζε να υπογράφει αναθέσεις σκουπιδομεταφοράς σε εργολάβο που διωκόταν δικαστικά για παράνομη εναπόθεση των σκουπιδιών της Καλαμάτας στην Φολόη», επανέλαβε η κ. Νικολάκου, συμπληρώνοντας πως «είναι ένα ερώτημα που ο κ. Νίκας αρνείται επίμονα εδώ και καιρό να απαντήσει».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.