Κατηγορεί τον Π. Νίκα για “κατάπτυστη παλαιοκομματική πρακτική και οπισθοδρόμηση”

0

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Για “κατάπτυστη παλαιοκομματική πρακτική εσωστρέφειας και οπισθοδρόμησης” κατηγορεί η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, τον δήμαρχο Καλαμάτας -και υποψήφιο Περιφερειάρχη- Παν. Νίκα, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του, οι οποίες αποτέλεσαν απάντηση στα όσα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας του καταλόγισε ο κ. Τατούλης κατηγορώντας τον στη συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα (4/11/18) στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, απαντώντας η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Νίκα σε συνέντευξή του, δήλωσε:

«Για ακόμα μία φορά ο κ. Νίκας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου της Καλαμάτας στον Ταΰγετο.

Με επιθέσεις και αντιφατικές απόψεις προσπαθεί ματαίως να μεταφέρει τη συζήτηση μακριά από τις δικές του ευθύνες.

Παρότι γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνεπής στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Καλαματιανοί πολίτες στάθηκε πάντα αρωγός στα προβλήματά τους, ο κ. Νίκας επιδεικνύοντας πολιτική μικροψυχία «ανέμιζε» πρωτόδικη δικαστική απόφαση για το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και τον Περιφερειάρχη, η οποία ωστόσο αφορά θέμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που ο ίδιος καλείται να απαντήσει.

Η πολιτική του υποκρισία για δήθεν πολιτικό πολιτισμό και αβροφροσύνες, την ίδια στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί με υπονοούμενα να συκοφαντήσει ηθικά τον Πέτρο Τατούλη και μάλιστα απαξιώνει πολιτικά τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη σε «απλό συντονιστή» και υποχείριο κομματικού φορέα, αναδεικνύει μια κατάπτυστη παλαιοκομματική πρακτική εσωστρέφειας και οπισθοδρόμησης.

Η αυτοδιοίκηση και ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας δεν εξαρτούν την ύπαρξή τους, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους από καμία κομματική παρέα. Οφείλει μάλιστα να γνωρίζει ότι η ΕΝΠΕ έχει θέσει ως διακύβευμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.