Κατηγορίες Τατούλη για “Διάζωμα” και Παν. Νίκα

0

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού με την οποία ανακαλείται από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά παλαιότερη απόφασή του ΥΠΠΟ με την οποία αποδεχόταν τη δωρεά της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας, που ανέθεσε το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και αποτρέπεται η διαχείριση αρχαιολογικών χώρων από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ με πόρους του ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «παραμένει πάγια η θέση μας ότι διαφωνούμε με την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του πολιτισμικού αγαθού, καθώς παραβιάζουν βάναυσα το νόμο περί προστασίας και διαχείρισης πολιτισμικού αποθέματος».

Ο κ. Τατούλης μάλιστα συνέδεσε το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον Πρόεδρό του τ. υπουργό Στ. Μπένο με τον Παν. Νίκα κάνοντας λόγο για «ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, έταξε 11 εκατομμύρια ευρώ». Ο κ. Τατούλης όπως υποστήριξε «απέναντι σε αυτή την πολιτικά καθαρή μας θέση ο κ. Νίκας, μόνο και μόνο ενόψει των περιφερειακών εκλογών και σε προεκλογικό χρόνο, με στόχο να εξυπηρετήσει ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι έταξε 11 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΙΑΖΩΜΑ του κυρίου Μπένου, χωρίς βέβαια ποτέ να μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια έωλη υπόσχεση».

Ο Πέτρος Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι «ο πλούτος της χώρας και της Πελοποννήσου ειδικότερα είναι αναμφίβολα η πολιτισμική της κληρονομιά, η οποία μπορεί να δώσει υπεραξία στην οικονομία της. Η αξιοποίησή της ωστόσο και η ενσωμάτωσή της στην περιφερειακή μας οικονομία οφείλει να γίνεται σύμφωνα με την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σεβαστήκαμε απόλυτα τη νομιμότητα και παράλληλα επενδύσαμε πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων πολιτισμικών μας χώρων, τόσων που ποτέ μέχρι χτες δεν είχε γίνει».

Τα σχετικά με το θέμα της ανάκλησης της δωρεάς της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας, που ανέθεσε το «ΔΙΑΖΩΜΑ», ρεπορτάζ:
– Του ΕΘΝΟΥΣ και της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη εδώ
– Της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του Σάκη Ιωαννίδη εδώ


μοιραστειτε το:

Comments are closed.