Κατατέθηκε ο φάκελος για νέο σχολικό κτήριο στην Κορώνη

0

Τον πλήρη φάκελο, για την ένταξη του έργου «Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΓΕΛ ,στην εντός σχεδίου περιοχή “Σαράντου” στην Δημοτική Ενότητα Κορώνης του Δήμου Πύλου- Νέστορος», στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος”, κατέθεσε σήμερα (4/7/18) στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.

Το έργο, προϋπολογισμού 6.300.000 €, σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονος διώροφου κτιρίου με τις τελευταίες προδιαγραφές και με πλήρη εξοπλισμό, ώστε να χρησιμοποιηθεί για σχολικό συγκρότημα.

kafantarhs d

Στο υπόγειο θα τοποθετηθούν οι βοηθητικοί χώροι (μηχανολογικοί χώροι, αποθήκες και χώροι υγιεινής). Στο α’ ισόγειο θα βρίσκονται τα κοινά εργαστήρια, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ο χώρος της βιβλιοθήκης. Στο β΄ ισόγειο θα διαμορφωθούν οι αίθουσες διδασκαλίας του γυμνασίου και του λυκείου, το γυμναστήριο και οι περισσότεροι χώροι υγιεινής. Στον όροφο, στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική πτέρυγα διατάσσονται τα υπόλοιπα εργαστήρια, οι χώροι διοίκησης των σχολείων και οι χώροι υγιεινής προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, σημείωσε: «Η νεολαία και η εκπαίδευση για εμάς παραμένει προτεραιότητα. Έτσι η Δημοτική ενότητα Κορώνης και ο δήμος μας, θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολικό κτήριο, αντάξιο της ιστορίας του τόπου μας και της σύγχρονης εκπαίδευσης. Το σχεδιάσαμε ,το μελετήσαμε και θα το εκτελέσουμε, γιατί ο τόπος μας δικαιούται έργα ανάπτυξης και εμείς θα τα προσφέρουμε».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.