Καταργείται και η πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου

0

Καταργείται από σήμερα και η πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Ναυαρίνου, από την οδό Φαρών έως την Ακρίτα, που εφαρμοζόταν κάθε βράδυ μεταξύ 20:00 και 02:00. Την σχετική απόφαση πήρε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατά τη σημερινή (Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020), συνεδρίασή της (μέσω τηλεδιάσκεψης), μετά από εισήγηση του Δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου. Το σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει οι επαγγελματίες της περιοχής, κατά τη συναντησή τους με τον Δήμαρχο την προηγούμενη Τετάρτη (5/8/2020).

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Δευτέρα (3 Αυγούστου 2020), ήρε την απόφασή της για προσωρινή μονοδρόμηση – πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Ναυαρίνου από την Ηρώων έως την Αύρας και την επαναφορά της κυκλοφορίας στην προτέρα κατάσταση.

Όσον αφορά στη σημερινή απόφαση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου για πρόωρο τερματισμό των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Ναυαρίνου και συγκεκριμένα της πεζοδρόμησης στο τμήμα της, από την οδό Φαρών έως την Ακρίτα. Με την απόφαση αυτή, επανέρχεται η κυκλοφορία στο εν λόγω τμήμα στην προτέρα κατάσταση.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις δυνατότητες που είχαμε για να προχωρήσουμε σε προσωρινές παρεμβάσεις δίνοντας περισσότερο δημόσιο χώρο στους πεζούς. Στο πλαίσιο αυτό και οι προτάσεις που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Οι συνθήκες είναι ξεκάθαρο ότι αλλάζουν διαρκώς. Σήμερα έχουμε νέα δεδομένα, νέα δεδομένα κυρίως σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, κάτι που ανέτρεψε και τις όποιες εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό υπό κρίση τέθηκε και η αναγκαιότητα των προσωρινών παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο.

Είχαμε το μέτρο της μονοδρόμησης – πεζοδρόμησης το οποίο δεν είχε τα αποτελέσματα που αναμέναμε και για το λόγο αυτό απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα, εστιάζοντας στην πρώτη φάση των προσωρινών μέτρων σχετικά με την πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Φαρών και Ακρίτα από 20:00 έως και 02:00, προτείνουμε τον πρόωρο τερματισμό του μέτρου, αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου όπως αρχικώς είχαμε αποφασίσει. Κι αυτό καθώς εκτός των αιτημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών, παρατηρήσαμε ότι και οι πολίτες το αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα.

Επαναλαμβάνω. Οι συνθήκες είναι σύνθετες και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα, με δεδομένο ότι πάμε όπως όλα δείχνουν και σε νέα αυστηρότερα μέτρα λόγω Covid. Το σίγουρο είναι ένα, ότι η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο άνοιξε και στη βάση αυτή θα πορευτούμε όλο το επόμενο διάστημα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.