Καταδικάζουν τη βεβήλωση μνημείου Ε.Α. στη Χώρα

0

Η ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τη βεβήλωση του του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στου «Μανούσου το Γεφύρι», στη Χώρα, τη νύχτα της 2ας προς 3η Ιουλίου, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μνημείο ανεγέρθηκε προς τιμή του ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη και 17 ακόμη μαχητών του ΕΛΑΣ (με επικεφαλής), που στις 19 Ιούλη 1944 σκοτώθηκαν, στη μάχη της Αγορέλιτσας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Να σημειωθεί ότι αυτοί που βεβήλωσαν το μνημείο έχουν μονογράψει με τα αρχικά της Χρυσής Αυγής

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Μανούσου το Γεφύρι στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστωρος.

Το μνημείο έχει στηθεί προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρίσσια. Ήταν μία από τις  πολλές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στη Μεσσηνία.

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο υπερασπίζεται τους πολιτικούς του προγόνους, τους φασίστες και τους συνεργάτες τους, τους Ταγματασφαλίτες. Όσο μελάνι και να ρίξουν στις πλάκες του μνημείου, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον Ηλία Σφακιανάκη, αξιωματικό του ελληνικού στρατού που εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ, επικεφαλής της μάχης και τους 17 συμμαχητές του, γιατί είναι ήρωες στη συνείδηση του λαού μας. Σε αντίθεση με τις αστικές δυνάμεις των κατακτητών, των συνεργατών τους Ταγματασφαλιτών και των λοιπών συμμοριών που έχουν την αιώνια ρετσινιά του ρουφιάνου, του καταδότη, του Ναζί εγκληματία, του αγαπημένου παιδιού του αφεντικού.

Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τη στάση της απέναντι στους χρυσαυγήτες. Με ευθύνη της καθυστερεί αδικαιολόγητα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα τους αθωώνει με την κοινή παρουσία υπουργών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις.

Αυτοί ήταν πάντα οι φασίστες! Σήμερα καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, αμαυρώνουν ότι θυμίζει στο λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρώτα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αύριο θα αποτελούν την προμετωπίδα κράτους και εργοδοσίας ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Να απομονωθούν τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, οι γυμνοσάλιαγκες της ΧΑ. Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της περιοχής να απαντήσει με την άμεση αποκατάστασή του μνημείου και με την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή.

ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στου «Μανούσου το Γεφύρι» στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προχώρησαν άγνωστοι, προφανώς ακροδεξιοί, αναγράφοντας σε διάφορα σημεία τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Η εν λόγω θρασύτατη ενέργεια δεν μπορεί να κρύψει το μίσος και τον φόβο των ακροδεξιών για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για έναν κόσμο με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Έναν κόσμο που δεν θα χωράει ούτε τους ίδιους ούτε και τις ιδέες τους. Το μνημείο ανεγέρθηκε προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ (με επικεφαλής τον ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη), που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, στη θρυλική μάχη της Αγορέλιτσας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αυτονόητα καταδικάζει τη συγκεκριμένη προκλητική ενέργεια και καλεί όλον τον μεσσηνιακό λαό να εντείνει την αντιφασιστική του δράση. Να απομονώσει την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και τα άλλα μορφώματα του ίδιου φασιστικού φυράματος, υψώνοντας τείχος απέναντι στον φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Δημοκράτες πολίτες, που ειλικρινά εκφράζουν ανησυχίες για εθνικά θέματα, δεν θα επιτρέψουν στους ιδεολογικούς απόγονους των ναζιστών να καπηλεύονται τα αισθήματα και τα πιστεύω τους.

Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή της περιοχής θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.