Καταδικάζουν την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

0

Γιατί εν μέσω εξέλιξης του αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων
στο Άσυλο Ανιάτων, το Εργατικό Κέντρο αποσύρει τη “στήριξη” του;

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση που πήρε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, να αποσύρει τη στήριξη στους 5 απολυμένους συνδικαλιστές στο Άσυλο Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”. Αυτό γίνεται μάλιστα σε μία περίοδο, που ο αγώνας των εργαζομένων  για την επαναπρόσληψη τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι απορίας άξιο, τι μεσολάβησε και μετά από μια σειρά κινητοποιήσεις, αποφάσεις σωματείων, του ίδιου του Εργατικού Κέντρου, αποφάσεις ακόμα και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που καταδίκαζαν τις εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών και ζητούσαν την άμεση επαναπρόσληψη τους, ξαφνικά πήραν αυτή την κατάπτυστη απόφαση; Το ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες, τα βάσανα και τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι γνωστό! Έτσι κι αλλιώς καθημερινά λάμπουν δια της απουσίας τους από οποιοδήποτε πρόβλημα και από οποιαδήποτε διεκδίκηση. Το μόνο τους άγχος είναι η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, με οποιαδήποτε μάλιστα κυβέρνηση. Όμως πάει πολύ, παραμονές της δίκης, να μην στηρίζουν ούτε με ένα χαρτί, αυτούς που τη μία μέρα φτιάχνουν σωματείο σε συνθήκες τρομοκρατίας και την άλλη μέρα απολύονται.

Καλούμε τα σωματεία, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους όλου του νομού να καταδικάσουν και να αναιρέσουν στην πράξη αυτό το αίσχος. Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται φανερό ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να κάνουμε δική μας υπόθεση το ζωντάνεμα των σωματείων, τη μαζικοποίηση τους, την πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Καράμπελας Παναγιώτης
Κουφαλάκος Παναγιώτης
Λαμπρόπουλος Βαγγέλης
Μπάκας Βαγγέλης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.