Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων για την ΤΕΜΕΣ

0

Μετά από περιοδεία και έλεγχο που πραγματοποίησε  σήμερα  19/3/2020 κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων N. Μεσσηνίας στους χώρους του εργοταξίου της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino), διαπιστώσαμε  ότι η εργοδοσία δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει προχωρήσει σε κανένα μέτρο προστασίας τον εργαζομένων από τον Κορωνοϊό, βάση υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε στης 9/3/2020!!

Το ίδιο το προσωπικό ασφαλείας ήταν ανενημέρωτο και το μόνο μέλημα τους ήταν να ρίξουν την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους, έχοντας την «ατομική ευθύνη», απάντηση σε κάθε ερώτηση.

Δηλαδή στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επικρατούσαν οι ίδιες απαράδεκτες συνθήκες όπως πριν την εμφάνιση του ιού COVID -19 (Κορωνοϊού). Καμία προφύλαξη, καμία απολύμανση σε αποδυτήρια – τουαλέτες και με τους εργαζόμενους να φτάνουν στον χώρο δουλειάς ανά 8άδες – 10άδες  στοιβαγμένοι σε μικρά βανάκια.

Απαιτούμε από την εργοδοσία, άμεσα να πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας  για τους εργαζόμενους, ώστε να προφυλαχθεί η υγεία τόσο των ίδιων όσο και τον οικογενειών τους. Να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των εργαζομένων  από και προς την δουλειά τους  με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους εργαζόμενους. Να δοθούν πρόσθετες άδειες, όπου είναι απαραίτητο, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και την εργοδοσία.

Ακολουθεί η καταγγελία που κατέθεσε το συνδικάτο στην Επιθεώρηση Εργασίας:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

“Μετά από περιοδεία και έλεγχο που πραγματοποίησε σήμερα 19/3/2020 κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Μεσσηνίας, στους χώρους του εργοταξίου της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) διαπιστώσαμε ότι η εργοδοσία δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει προχωρήσει σε κανένα μέτρο προστασίας τον εργαζομένων από τον θανατηφόρο Κορωνοϊό, βάση της υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε στις 9/3/2020!!

  • Δεν απολυμαίνονται οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια
  • Δεν υπάρχει αντισυπτικό έξω από τις τουαλέτες
  • Δεν παρέχονται γάντια – μάσκες και αντισυπτικά στους εργαζόμενους
  • Οι εργαζόμενοι πάνε στην εργασία τους, σε 8-άδες, ή και 10- άδες στοιβαγμένοι σε βανάκια.
  • Οι εργαζόμενοι ακουμπούν χωρίς γάντια, τα ίδια εργαλεία, ανεβαίνουν στις ίδιες σκάλες, πιάνουν όλοι την ίδια κουπαστή.

Ζητάμε τον άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών σας στο συγκεκριμένο έργο, για την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων, των οικογενειών τους και την προφύλαξη της εξάπλωσης του ιού COVID -19. Στον εν λόγω έλεγχο, ζητάμε να μας ενημερώστε έγκαιρα για το πότε θα πραγματοποιηθεί,  ώστε να παρευρεθεί και εκπρόσωπος του Συνδικάτου.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
             O Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας
Καράμπελας Παναγιώτης                               Κυριακόπουλος Αντώνης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.