Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ

0

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την πλειοψηφία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, γιατί προχωράει σε εκλογές του σωματείου με “fast track” διαδικασίες, χωρίς να τηρήσει καμιά μαζική, συλλογική διαδικασία. Κάνουν διαδικασίες με επιλεκτική ειδοποίηση κάποιων μελών του σωματείου στα κρυφά και μουλωχτά». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο στόχος τους είναι να μην κατέβει στις εκλογές άλλο ψηφοδέλτιο», ενώ καλείται «η Ομοσπονδία να παρέμβει».

Η ανακοίνωση καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
«Η Αγωνιστική Συσπείρωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας καταγγέλλει την πλειοψηφία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, γιατί αυτή η πλειοψηφία προχωράει σε εκλογές του σωματείου με “fast track” διαδικασίες, χωρίς να τηρήσει καμιά μαζική, συλλογική διαδικασία. Κάνουν διαδικασίες με επιλεκτική ειδοποίηση κάποιων μελών του σωματείου στα κρυφά και μουλωχτά.
Ο στόχος τους είναι να μην κατέβει στις εκλογές άλλο ψηφοδέλτιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ηγεσία κάνει αυτές τις πρακτικές. Αρνούνται το μαζικό σωματείο, αρνούνται την αντίθετη γνώμη φτάνοντας στο σημείο να αποκλείουν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Γι’ αυτό δεν κάνουν μαζικές νέες εγγραφές συνταξιούχων, έχουν μετατρέψει το σωματείο σε “κλειστό κλαμπ”, λες και είναι “μαγαζί τους”

Αυτή η τακτική της διοίκησης του σωματείου με αποκλεισμούς και νοθεία έχει απαξιώσει το σωματείο, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων.

Αυτή η πλειοψηφία που έχει κάτσει στο σβέρκο του σωματείου βάζει εμπόδια στην μαζικοποίηση του σωματείου, στην σύνδεσή του με το συνταξιουχικό κίνημα, την Ομοσπονδία, την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στον προσανατολισμό για την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της περιοχής μας να καταδικάσουν αυτή την αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική, αυταρχική τακτική των αποκλεισμών.
Καλούμε την Ομοσπονδία να παρέμβει.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Σας καλούμε σε συσπείρωση και ενότητα, για να αλλάξει η κατάσταση που υπάρχει στο συνταξιουχικό κίνημα στην Καλαμάτα. Για σωματείο μαζικό, διεκδικητικό, πραγματικό οργανωτή της πάλης μας. Άλλωστε οι συνταξιούχοι έχουμε πείρα. Ότι κερδίσαμε, ότι εμποδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αποτέλεσμα την σταθερής πάλης και των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων. Παλεύουμε για ένα σωματείο αποκούμπι σε αυτό τον αγώνα και όχι για ένα σωματείο σφραγίδα που εξυπηρετεί μόνο λίγους και εκλεκτούς.

Καλούμε την διοίκηση του σωματείου, έστω και την τελευταία στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να σταματήσει τις “fast track” διαδικασίες του αποκλεισμού και του αυταρχισμού, να αναβάλλει τις εκλογές, που έχει προκηρύξει στις 16 Ιούνη. Περιθώριο να γίνουν εκλογές υπάρχει, αφού λόγω κορωνοϊού παρατείνεται η θητεία των οργάνων των σωματείων μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, για να δοθεί χρόνος στην μαζικοποίηση και την τήρηση των συλλογικών διαδικασιών.

Η εμμονή της πλειοψηφίας αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει η οργάνωση των συνταξιούχων στο σωματείο, ότι δεν την ενδιαφέρουν οι αγώνες στους οποίους η ομοσπονδία των Συνταξιούχων του ΙΚΑ είναι στην πρώτη γραμμή για δεκαετίες.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση δεν θα σταματήσει τον αγώνα για σωματείο συνταξιούχων ανοιχτό σε όλες τις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων.

Ο εκβιασμός της πλειοψηφίας δεν θα περάσει.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.