Καταγγελία για μη καταβολή μισθών σε εργαζόμενους

0

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας “DT MEDIA PRODUCTIONS”, με αντικείμενο δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία είναι υπεύθυνη για την εκπομπή “NET LIVE”. Σύμφωνα με καταγγελίες μελών του Συνδικάτου δεν καταβάλει επιλεκτικά μισθούς στους εργαζόμενους εδώ και μήνες. Παρά τις υποσχέσεις για καταβολή των δεδουλευμένων οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας κρύβονται και οι εργαζόμενοι παραμένουν μήνες απλήρωτοι με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Απαιτούμε η εργοδοσία να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο ακέραιο. Ακόμα καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Με τις υπουργικές αποφάσεις, τα αντεργατικά μέτρα που νομοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, αξιοποιώντας ακόμα και την πανδημία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η εργοδοσία έχει λυμένα τα χέρια για να μας εκμεταλλεύεται όσο θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει.

Σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι εργοδότες έχουν κυριολεκτικά αποθρασυνθεί. Οι καταγγελίες που δέχεται το σωματείο από εργαζόμενους της πόλης είναι δεκάδες και ο χώρος των Μ.Μ.Ε. δεν αποτελεί εξαίρεση. Με πρόσχημα την πανδημία οι εργαζόμενοι παραμένουν μήνες απλήρωτοι, τα ωράρια έχουν γίνει λάστιχο, ενώ η εντατικοποίηση έχει φτάσει στο κόκκινο με άμεσο κίνδυνο να προκληθεί και εργατικό ατύχημα.

Καλούμε τους συναδέλφους, να μη δεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση, κανένα χτύπημα της εργοδοσίας που θίγει τα δικαιώματα μας. Απευθυνθείτε στο σωματείο και καταγγείλτε οποιαδήποτε παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά! Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη για να μοιραστούμε τη νέα κρίση τους. Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του στα νύχια της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η μεταξύ μας αλληλεγγύη. Η μόνη διέξοδος για να βγουν οι εργαζόμενοι όρθιοι από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.