Καταγγελία για καύση σκουπιδιών στην Καρδαμύλη

0

Ο Σύλλογος μας “Καθαρή Μάνη” ειδοποιήθηκε την Δευτέρα από κάτοικο της περιοχής ότι μύριζε έντονα όλο το πρωι καιόμενο πλαστικό στο παρακείμενο Γυμνάσιο Λύκειο Καρδαμύλης όπου φοιτούν τα παιδιά της. Αμέσως μεταβήκαμε στην περιοχή και διαπιστώσαμε ότι καίγονταν σκουπίδια μαζί με οργανικά και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τις αναθυμιάσεις. Καταγγείλαμε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Καρδαμύλης και έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες από τον αξιωματικό υπηρεσίας. Την επόμενη ημέρα δεχθήκαμε τηλεφώνημα από κάτοικο του Δήμου ότι καίγονται εκ νέου σκουπίδια στην ίδια περιοχή Ριτσά αυτή τη φορά με παρόντες υπαλλήλους του Δήμου. Τον συμβουλέψαμε να το καταγγείλει ΑΜΕΣΑ στην αστυνομία και τελικά οι υπάλληλοι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κλήθηκαν για απολογία.

KARDAMYLH SKOUPIDIA 2

Εδώ και χρόνια είμαστε δυστυχώς μάρτυρες αυτής της αναχρονιστικής, επικίνδυνης για την δημόσια υγεία και απαράδεκτης για χώρα του αναπτυγμένου κόσμου πρακτικής, αυτής της καύσης των σκουπιδιών. Στον Δήμο μας παρατηρείται συχνά αυτό το φαινόμενο αλλά είναι άκρως προκλητικό να γίνεται δίπλα σε οικισμούς και ιδίως όταν υπάρχουν σε απόσταση αναπνοής σχολεία (νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο Λύκειο Καρδαμύλης). Προ μηνών είχαμε στείλει εκ νέου διαμαρτυρία στον Δήμο όταν γίναμε μάρτυρες καύσης μεικτών απορριμμάτων στου Πανταζή Αγίου Δημητρίου.

Από επιστημονικές έρευνες γνωρίζουμε ότι η καύση των απορριμμάτων ελευθερώνει διοξίνες και άλλα τοξικά αέρια τα οποία δημιουργούν καρκινογέσεις, αναπνευστικά προβλήματα, επίταση του φαινομένου του θερμοκηπίου , μόλυνση των υδάτων κτλ.

KARDAMYLH SKOUPIDIA 3

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να σταματήσει την καύση των σκουπιδιών και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους να διαχωρίζουν σωστά τα απορρίμματα τους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εμείς θα είμαστε αρωγοί προς αυτή την κατεύθυνση διαφορετικά θα καταγγέλλουμε πρακτικές που υποσκάπτουν το μέλλον των παιδιών μας, την υγεία των υπαλλήλων καθαριότητας αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής μας αλλά και του πλανήτη μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καθαρή Μάνη

H πρόεδρος του Συλλόγου

Σοφία Χριστοφιλοπούλου 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.