Καταγγέλλουν τη στάση του προέδρου του ΕΛΓΑ

0

O Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Τρίπολης – Β. Κυνουρίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τη στάση του κ. Λυκουρέντζου πρόεδρο του ΕΛΓΑ και πρώην υπουργού που αρνείται την συνάντηση με τους αγρότες με φθηνές δικαιολογίες» και προσθέτει: «Δεν αποδεχόμαστε ότι δεν έχει τίποτα να πει σχετικά με την καταστροφή που έχουμε υποστεί στην ελαιοπαραγωγή και μας οδηγεί άλλη μια χρονιά σε χαμένο εισόδημα».

Καταλήγοντας ζητούν ο ΕΛΓΑ να «αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων».

Η ανακοίνωση καταγγελία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τρίπολης – Β. Κυνουρίας έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την στάση του κ. Λυκουρέντζου πρόεδρο του ΕΛΓΑ και πρώην υπουργού που αρνείται την συνάντηση με τους αγρότες με φθηνές δικαιολογίες.

Κατανοούμε “το βαρύ πρόγραμμά του” ωστόσο σαν επικεφαλής του ΕΛΓΑ που συντηρείται από τις εισφορές των αγροτών, αυτός είναι που θα έπρεπε να δώσει τις λύσεις σε όλα αυτά που αναφέρει.

Δεν αποδεχόμαστε ότι δεν έχει τίποτα να πει σχετικά με την καταστροφή που έχουμε υποστεί στην ελαιοπαραγωγή και μας οδηγεί άλλη μια χρονιά σε χαμένο εισόδημα.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα και οργανωμένα να διεκδικήσουμε τις λύσεις στα προβλήματά μας.

Διεκδικούμε:
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.