Κατά μέτωπο επίθεση Α. Σαμαρά σε Π. Τατούλη

0

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ 9 ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ “Ν.Δ” ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν στη βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, 10 βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας», μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στοχεύοντας όμως τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, καθώς θέτουν το ερώτημα «για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, για την οποία έφερε ακέραια την ευθύνη τα τελευταία χρόνια;».

Πρώτος υπογράφει ο βουλευτής Αρκαδίας, Βλάσης Κωνσταντίνος, ακολουθούν οι υπογραφές των βουλευτών της Περιφερείας, Σαμαρά Αντώνη (Μεσσηνίας), Δαβάκη Αθανασίου (Λακωνίας), Δήμα Χρίστου (κορινθίας), Ανδριανού Ιωάννη (Αργολίδας), ενώ προστίθενται και οι υπογραφές των Κατσανιώτη Ανδρέα, Βορίδη Μαυρουδή (Μάκη), Φωτήλα Ιάσωνα, Τζαβάρα Κωνσταντίνου και Γεωργαντά Γεωργίου.

Από την αρχή της επερώτησης που έχει ως θέμα «Άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο», γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πέραν του υπαρκτού και άλυτου θέματος των απορριμμάτων στην περιφέρεια, επιδιώκεται η στοχοποίηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη: «Ενώ στις περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προόδου για την διαχείριση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι «ουραγός» στο συγκεκριμένο ζήτημα, αδυνατώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα».

Στη συνέχεια της επερώτησης επιβεβαιώνεται χωρίς καμία αμφιβολία ο στόχος: «Για όλο το διάστημα από το 2012 και μέχρι την ψήφιση του Ν. 4386/2016 – άρθρο 23 βάσει του οποίου η διαχείριση των απορριμμάτων περνά και πάλι στους ΦΟΔΣΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, γεγονός που τεκμαίρεται και από σειρά αποφάσεών της αλλά και από αποφάσεις Δικαστηρίων που καθιστούσαν βασική συμμέτοχη και υπεύθυνη την περιφέρεια Πελοποννήσου για τα όποια προβλήματα προέκυπταν στην διαχείριση των απορριμμάτων».

Υπάρχει όμως στην επερώτηση και ο «ελιγμός» των επερωτώντων βουλευτών, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες και στην Κυβέρνηση: «Ευθύνες πρέπει όμως να αναζητήσουμε και στην Κυβέρνηση, που δεν υιοθέτησε εξ αρχής μία σαφή θέση σχετικά με το θέμα της ΣΔΙΤ για την Πελοπόννησο δημιουργώντας επιπλέον καθυστερήσεις και σύγχυση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Από τα 10 ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας» ιεραρχούν και θέτουν πρώτο το «για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, για την οποία έφερε ακέραια την ευθύνη τα τελευταία χρόνια;».

Επίσης; τίθεται το ερώτημα, αν “Ισχύει ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον υιοθετήσει και στηρίζει την εν λόγω ΣΔΙΤ των 120€/τόνο”, παρά την αρχική της διαφοροποίηση, υποχωρώντας δηλαδή στη θέση Τατούλη.

Όλα αυτά προφανώς ήταν γνωστά στη “Νέα Δημοκρατία”, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από μέρους της. Αντίθετα στήριζε εμπράκτως τα σχέδια Τατούλη. Με δεδομένο ότι την ερώτηση υπογράφουν 5 βουλευτές της “Ν.Δ.” που εκλέγονται στην περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σαμαράς, τίθεται το ερώτημα αν η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος σχεδίου για να μην υπάρξει εκ νέου στήριξή του κ. Τατούλη στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, στις οποίες έσπευσε πρόωρα να δηλώσει ότι θα είναι παρών, ή ενεργούν επί της ουσίας, αντιλαμβανόμενοι εκ των υστέρων ότι η επιλεγείσα από τον Περιφερειάρχη λύση για τα απορρίμματα, δεν είναι η πλέον πρόσφορη.

Διαβάστε ολόκληρη την επερώτηση εδώ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.