Καρποφόρα: Στο προσκήνιο ο αρχαιολογικός χώρος των Νιχωρίων

0

Όπως έχω υποστηρίξει πολλές φορές και στα δημοτικά συμβούλια και δημόσια ο Δήμος Μεσσήνης αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή πολιτιστικών μνημείων.

Ανάμεσα τους και σε κομβική θέση είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Νιχωρίων (Καρποφόρα) που “στέκεται” ακλόνητος επάνω σε απόκρημνο λόφο πολύ κοντά στον επαρχιακό δρόμο. Καθώς όλος ο αρχαιολογικός χώρος και συναρπάζει αλλά και αποτελεί αφορμή για περιήγηση και περιδίνηση στην ιστορία (σε μεγάλο χρονικό βάθος) όπως διαβάζουμε ο θολωτός τάφος που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ΒΔ άκρη της ακρόπολης των Νιχωρίων και έλκει αλλά και εξάπτει την φαντασία του περιηγητή για το μεγαλείο του είναι από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους σε ευρήματα μυκηναϊκούς τάφους της Μεσσηνίας.

Καθώς έχει γίνει σπουδαίο και σημαντικό έργο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ο χώρος είναι σε άριστη κατάσταση προφανώς περισσότερες λεπτομέρειες για το αρχαιολογικό αυτό κόσμημα υπάγεται στους “ειδικούς” δεν θα αναφερθώ στην ιστορική του αξία όσο στο χρέος όλων μας να προβάλλουμε και να διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση τις “προσβάσεις” σε αυτόν τον αρχαιολογικό θησαυρό. Τόσο κατά το παρελθόν όσο και άμεσα όταν θα επανέλθουν τα δημοτικά συμβούλια στον κανονικό τους ρυθμό οι πολιτιστικές διαδρομές και ιδιαίτερα ο αρχαιολογικός χώρος της Καρποφόρας θα τεθεί στο προσκήνιο.

Γιάννης Λάσκαρης
Επικεφαλής συνδυασμού “Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης”
Γραμματέας Δ.Σ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.