Καρδαμύλη – Πετροβούνι Εξωχώρι – Αγία Σοφία

0
ΜΕ ΤΟΥΣ “ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ” ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ ΣΤΙΣ 17/11/2019

Ένας σπάνιος συνδυασμός φυσικού περιβάλλοντος, οικιστικών συνόλων, σημαντικών μνημείων και ιστορικών αναφορών που φτάνουν μέχρι την ομηρική και αρχαϊκή εποχή συνθέτουν έναν μοναδικό χώρο. Η διαδρομή είναι ήπια, συνδέει τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής και δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο να γνωρίσει τους οικισμούς και τη φύση της Μεσσηνιακής Μάνης με έναν πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο από αυτόν του μέσου επισκέπτη μέσα από υπέροχα καλντερίμια.

Πάνω από 3200 χρόνια ιστορίας και μύθων έχουν ως σημείο αναφοράς την Καρδαμύλη. Την Καρδαμύλη των ομηρικών επών, του Μενελάου και της ωραίας Ελένης, την αρχαϊκή Καρδαμύλη, την Μεσσηνιακή, των Ελευθερολακώνων, την Καρδαμύλη – λιμάνι της αρχαίας Σπάρτης, των Ρωμαίων, των Βυζαντινών, την Καρδαμύλη της Μάνης, των καπεταναίων των Τρουπάκηδων ή Μούρτζινων. Στο οχυρό συγκρότημα των τελευταίων, που σήμερα ονομάζεται «Παλιά Καρδαμύλη» και αποτελεί ιστορικό μνημείο ολοκληρώνεται η διαδρομή μας. Εδώ επίσης βρίσκονται και οι αρχαίοι τάφοι των Διόσκουρων.

Όλη η διαδρομή έχει εντυπωσιακή θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο, στους οικισμούς αλλά και στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου με τις κορυφές του Πρ. Ηλία (2407μ η ψηλότερη) και του Χαλασμένου να ξεχωρίζουν.

Μετά την πεζοπορία θα φάμε σε ταβέρνα.

Βαθμός Δυσκολίας: Α (10,5 περίπου Χιλ.,4,5 ώρες (πάνω κάτω)
Κόστος Συμμετοχής: 13 € – φοιτητικό 10 €
Μετακίνηση: με λεωφορείο
Ώρα αναχώρησης: 7:30 πμ – Επιστροφή στις 7 περίπου μ.μ.
Αναχώρηση: από Νέδοντος και Σόλωνος
Οι κρατήσεις θέσεων: θα γίνονται με την καταβολή των χρημάτων. Παρακαλούμε οι κρατήσεις να γίνονται μέχρι την Πέμπτη για την καλύτερη οργάνωση
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες Άντζελα Τοτάκη 6944578933
Αρχηγός Πεζοπορίας: Άντζελα Τοτάκη 6944578933
Οδηγός Πεζοπορίας: Κων/νος Κορομηλάς 6984497322

Εξοπλισμός: Γυαλιά καπέλο αθλητικά παπούτσια η ορειβατικό μποτάκι. Σακίδιο πλάτης με νερό και ελαφριά τροφή. Αντιανεμικό η μπουφάν δεύτερη αλλαξιά ρούχων και δεύτερα αθλητικά παπούτσια. Τους χειμωνιάτικους μήνες πάντα να έχετε αδιάβροχο μαζί σας και φυσικά το ατομικό σας φαρμακείο

Επισήμανση: Ο κάθε συμμετέχων στην ομάδα φέρει την αποκλειστική ευθύνη του εαυτού του.

“Συνοδοιπόροι στη ΦΥΣΗ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.