Καρβέλας – Αυρηλιώνης τα είπαν για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης

0

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, πραγματοποίησε την Δευτέρα 18/05/2020 ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. – Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Χαράλαμπος Αυρηλιώνης.

Ο κ. Αυρηλιώνης ενημέρωσε τον κ. Καρβέλα για τα μείζονα ζητήματα και τις διεκδικήσεις που αφορούν τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Πύλου – Νέστορος σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. 

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλας, δήλωσε παρόν στην προσπάθεια του Συνδέσμου Ύδρευσης και υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων στο σύνολο των θεμάτων που αναλύθηκαν από τον κ. Αυρηλιώνη. Ακόμα ο δήμαρχος δεσμεύτηκε εκ μέρους του Δήμου στο αίτημα του Πρόέδρου του Συνδέσμου για τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας, (που αφορά την ετήσια συνδρομή του Δήμου Πύλου-Νέστορος κατά την τελευταία 5ετία) έτσι ώστε να πετύχουν την απόλυτη – αποτελεσματικότερη εποπτεία του συνόλου της οικονομικής διαχείρισης και του έγκαιρου εντοπισμού δημοσιονομικών κινδύνων.

Επίσης μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε, πως μοναδικός στόχος είναι να παραχθεί έργο πάνω σε υγιείς βάσεις. Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Αυρηλιώνης εξέφρασε την ακλόνητη θέλησή του σε ζητήματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυρηλιώνης σημείωσε ότι «ούτως ή άλλως η συνεργασία των δύο μερών θα είναι έντονη και συνεχής το επόμενο διάστημα, αφού από κοινού μέσο του Ν.Π.Δ.Δ. – Σύνδεσμος Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας” πρόκειται να υλοποιήσουν ένα  τεράστιο έργο παρέμβασης σχετικά με την βελτίωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και παράλληλα την βελτίωση του υδραγωγείου του συνδέσμου, που εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες είναι παρατημένο. Το συγκεκριμένο εμβληματικό έργο αφού ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη, πρόκειται να υποβληθεί για χρηματοδότηση ή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή στο νέο Πρόγραμμα έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης, που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. €».

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας επανεπιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον του και τη βούλησή του, να συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου υπερτοπικού χαρακτήρα. «Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. – Σύνδεσμος Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας” κ. Αυρηλιώνη ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να επιτευχθεί ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.