Καρατόμηση Μαντά, σε δυσμένεια η Αλειφέρη

0

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Ραγδαίες εξελίξεις υπήρξαν μετά την -μη γνωστοποιημένη στον Περιφερειάρχη Π.Τατούλη-μηνυτήρια αναφορά της Αντιπεριφερειάρχου Ελένης Αλειφέρη για παρακολούθηση των τηλεφώνων της στο γραφείο της στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, που αποκαλύφθηκε με τις επιτόπιες έρευνες της Αστυνομίας σήμερα (20/3/2018) στο πρωί. Ως εξέλιξη αυτών των γεγονότων επήλθε η καρατόμηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, ενώ ήλθε σε δυσμένεια η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς κρίθηκε ότι αφενός παραγκωνίστηκε ο Περιφερειάρχης κι έμεινε στο “σκοτάδι” και αφετέρου εκτέθηκε η Περιφέρεια.

Το πρωί αστυνομικοί παρουσία εισαγγελικής αρχής, ερεύνησαν -ύστερα από εισαγγελική παραγγελία- για «κοριούς» τόσο στα τηλέφωνα του γραφείου της στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, στην Καλαμάτα, όσο και των γραφείων των άμεσων συνεργατών της, αλλά και στον 3ο όροφο.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας έρευνες έγιναν και στον 3ο όροφο σε χώρους κάτω από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου.

Οι ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, μετά την επισταμένη έρευνα στους χώρους των γραφείων, φεύγοντας, πήραν μαζί τους για να ελέγξουν, όχι μόνο τηλεφωνικές συσκευές, αλλά και ηλεκτρονικές, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.ά.

Όταν ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης «αιφνιδιασμένος» πληροφορήθηκε για το γεγονός, συγκάλεσε εκτάκτως την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου «στην οποία ωστόσο η κα Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Κατά τη συνεδρίαση, από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά ζητήθηκε η παραίτησή του -ο οποίος και την υπέβαλε- από τη συγκεκριμένη θέση, επειδή δεν είχε ενημερώσει “αρμοδίως” τον Περιφερειάρχη.

Ακόμα η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε, «να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία…».

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρονται τα εξής:

«Τον αιφνιδιασμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προκάλεσε η σημερινή τηλεφωνική πληροφόρηση από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη ότι διεξάγεται αστυνομική και εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά από δική της πρωτοβουλία, σε σχέση με πιθανή υποκλοπή και παρακολούθηση του γραφείου της.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ωστόσο η κα Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα.

Η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κα Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κα Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Περιφερειάρχη ως όφειλε.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:

  • την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
  • να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Σε δηλώσεις της η Ελένη Αλειφέρη, η οποία είπε ότι η ίδια παρέπεμψε το θέμα στην εισαγγελική αρχή, ανέφερε ότι η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έγινε μετά από Εισαγγελική παραγγελία, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διαρροή, υποκλοπή, παρακολούθηση συνομιλιών του γραφείου της. Πρόσθεσε ακόμη, πως “ό,τι βρέθηκε, κατασχέθηκε” και τα αποτελέσματα αναμένονται από τα εργαστήρια και τις εισαγγελικές αρχές.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.