Καραμανλής: Με την αρχική χάραξη το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

0

«Νομίζω ότι πλέον έχουμε όλοι καταλήξει να μην αλλάξουμε καμία χάραξη, προχωράει το έργο έτσι όπως είχε σχεδιαστεί», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στο τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, του οδικού άξονα που μέσω Πύλου καταλήγει στη Μεθώνη, κατά τη σημερινή (5/2/21) συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας».

Ειδικότερα, ο υπουργός υποδομών Κ. Καραμανλής είπε σχετικά:

«Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε να πω δυο λόγια για το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Νομίζω και αυτό είναι ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει με τη διαδικασία του ΣΔΙΤ το 2018. Ξέρετε πολύ καλά ότι ήταν ένα έργο που είχε δημιουργήσει πολλές πολιτικές αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις μεταξύ πολλών τοπικών στελεχών, δημάρχων. Νομίζω ότι πλέον έχουμε όλοι καταλήξει να μην αλλάξουμε καμία χάραξη, προχωράει το έργο έτσι όπως είχε σχεδιαστεί.

Αυτό το οποίο, όμως, κάνουμε εμείς -και θα τα πούμε, κύριε Χαρίση και με πολύ μεγάλη χαρά να δεχθώ την ερώτηση σας και να την απαντήσω για το τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής- είναι ότι ωριμάζουμε μελέτες που δεν ήταν ώριμες, διότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση θα έλεγα από το ’18 και μετά στην ωρίμανση των μελετών. Τα έργα ΣΔΙΤ είναι έργα τα οποία μπορείς να τα ξεκινήσεις χωρίς πλήρη μελετητική ωριμότητα, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν κάποιες προμελέτες για να ξεκινήσεις.

Επίσης, να σας πω ότι βλέπουμε και το θέμα της περιμετρικής της Πύλου, διότι δεν ήταν μέσα στο ΣΔΙΤ και προσπαθούμε με μια διαδικασία προαίρεσης να βρούμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία. Είναι κάτι στο οποίο θα σκύψουμε πάνω και θα το δούμε με μεγάλη προσοχή, γιατί καταλαβαίνουμε ότι το έργο αυτό, δηλαδή ο οδικός άξονας που στην ουσία θα δώσει μια άλλη προοπτική στην περιοχή σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο δίνουν πραγματικά τεράστιες προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή».

Το θέμα του συγκεκριμένου οδικού άξονα -παράλληλα με τα του αεροδρομίου Καλαμάτας- είχε θίξει προηγουμένως, κατά τη δευτερολογία του, ο ερωτών βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος είπε:

«Και βεβαίως, επειδή αναφερθήκατε στα έργα υποδομής συνολικά για την περιοχή, θα πρέπει να σας πω -και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ- ότι μαζί με αυτό το έργο συνδέεται και το μεγάλο οδικό έργο της περιοχής, ο οδικός άξονας Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος – Μεθώνη, για τον οποίο επίσης περιμένουμε να δούμε πώς προχωράει ο προγραμματισμός από το Υπουργείο σας, για να υλοποιηθεί επιτέλους αυτό το πολύπαθο έργο.

Σας ενημερώνω λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ότι η επόμενη επίκαιρη ερώτηση την οποία θα σας καταθέσω σε λίγο διάστημα, θα είναι ακριβώς γι’ αυτά τα δύο κομβικά έργα, τα οποία θα δώσουν μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.