”Κανένας Νεοδημοκράτης δεν θα ψηφίσει Π. Τατούλη”

0

Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ξεκάθαρος ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής της Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης χθες (7/9/18) το βράδυ από την Καλαμάτα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές δεν θα στηρίξει για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Πέτρο Τατούλη.

Ερωτηθείς σχετικά, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο Horizon Blue, πριν την ομιλία το, στην εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Καλαμάτας, ξεκίνησε λέγοντας ότι ο «ο κ. Πέτρος Τατούλης δεν εκφράζει τη ΝΔ.» για να κλείσει με την φράση «δεν πρόκειται να τον αντιστηρίξουμε».

Όμως λίγο αργότερα, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης, έστειλε και πάλι το μήνυμα: «Κανένας νεοδημοκράτης δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πέτρο Τατούλη ξανά για περιφερειάρχη Πελοποννήσου», τόνισε για να προσθέσει: «Έχει έρθει η ώρα η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει ένα πραγματικό δικό της περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο». Σημείωσε δε ότι ανακοινώσεις θα κάνει ο Πρόεδρος του κόμματος λίγο μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Ο κ. Πέτρος Τατούλης δεν εκφράζει τη Ν.Δ.”

Συγκεκριμένα η απάντηση που έδωσε ο κ. Γεωργιάδης για τον κ. Τατούλη, κατά τη συνέντευξη, έχει ως εξής

«Ο κ. Πέτρος Τατούλης δεν εκφράζει τη Ν.Δ. Ο κ. Πέτρος Τατούλης, θυμίζω, ήταν βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ. και ανεξαρτητοποιήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Συνέβαλε δραστικά στην πτώση της και ασφαλώς, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να τον στηρίξει εκ νέου για την Περιφέρεια.

Κατά συνέπεια δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα απ’ όλα όσα λέει ο Π. Τατούλης. Ανακοινώσεις για το θέμα της Περιφερείας Πελοποννήσου θα κάνει κεντρικά η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της. Ασφαλώς, μετά την ΔΕΘ, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. συνολικά για τις αποφάσεις μας για τις περιφέρειες και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κάθε πολιτική απόφαση κρίνεται στον πολιτικό χρόνο που ελήφθη, εκείνη την εποχή φάνηκε σωστή η στήριξη του κ. Τατούλη.

Η συνέχεια της δράσης του κ. Τατούλη ήταν προφανώς απογοήτευση για τους βουλευτές, τα στελέχη και τους οπαδούς της Ν.Δ. Και γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να τον αντιστηρίξουμε».

“Κανένας νεοδημοκράτης δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πέτρο Τατούλη”

Εξάλλου, λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στη στάση της Ν.Δ. στις περιφερειακές εκλογές όσον αφορά στην Πελοπόννησο και είπε:

«Και δυο λόγια πριν κλείσω για τα αυτοδιοικητικά. Θέλω να είμαι μαζί σας πάρα πολύ καθαρός. Ανακοινώσεις φυσικά για το ποιους θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνω εγώ, είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και θα γίνει κεντρικά από το κόμμα, όταν το κόμμα το επιλέξει. Προφανώς όχι αργά από σήμερα, λίγο μετά τη ΔΕΘ. Θα κάνω όμως εδώ μία εξαίρεση για να σας πω ποιον σίγουρα δεν θα στηρίξουμε. Να είμαστε όλοι συνεννοημένοι μεταξύ μας. Κανένας νεοδημοκράτης δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πέτρο Τατούλη ξανά για περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ένας άνθρωπος που ευεργετήθηκε από την παράταξή μας, που το συγχώρεσε η παράταξή μας, που τον στήριξε η παράταξή μας και αυτός φέρθηκε στην παράταξή μας με τρόπο πραγματικά αχαρακτήριστο. Θα πάμε με δικιά μας υποψηφιότητα, θα την ανακοινώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έρθει η ώρα. Έχει έρθει η ώρα η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει ένα πραγματικό δικό της περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο, για τον οποίον θα είμαστε όλοι περήφανοι, για τον οποίο θα μπορούμε να λέμε ότι είναι ο δικός μας Περιφερειάρχης. Τα υπόλοιπα θα λεχθούν όπως πρέπει, όταν πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Αλλά σας είπα. Θέλω να ξέρετε κάτι. Αν κάτι διδαχτήκαμε από το παρελθόν. γιατί και εμείς κάναμε λάθη. είναι ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε κανέναν μα κανέναν από όσους πολέμησαν, σπίλωσαν, χτύπησαν την παράταξή μας, κατά τρόπο απρεπή και κατά τρόπο ντροπιαστικό. Αυτή είναι η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.