Καλούν τους φοιτητές στην απεργιακή συγκέντρωση

0

Τη προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια  των Φοιτητικών Συλλόγων ΣΤΕΓ και ΣΔΟ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μέσα στα θέματα ήταν και η πρόταση των εκπροσώπων της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας για καταδίκη του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει νέα προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματίες και χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως καταγγείλαμε οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ δεν βρήκαν κανένα αρνητικό, αντίθετα είπαν πως υπάρχουν και θετικά μέτρα στο πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, ευθυγραμμισμένοι πλήρως με την κυβέρνηση και τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Μετά το Σαββατοκύριακο φαίνεται πως το ξανασκέφτηκαν (μάλλον κάποιος τους τράβηξε τ’ αυτί) και κάλεσαν σε νέα Διοικητικά Συμβούλια τη Δευτέρα 23/9. Βέβαια και αυτή τη φορά ο κατήφορος τους δεν έχει τελειωμό. ‘’Ανακάλυψαν !’’ συγκέντρωση φάντασμα έξω από το Εργατικό Κέντρο με ομιλητή κάποιον ‘’Σταύρο’’ στην οποία καλούν τους φοιτητές να συμμετέχουν.

Να τους ενημερώσουμε βέβαια πως το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με ευθύνη του προέδρου και στελέχους της ΔΑΚΕ κ. Τσώνη δεν πήρε απόφαση για απεργία και συγκέντρωση στις 24/9 στη λογική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που υπονομεύει με κάθε τρόπο την απεργία.

Καλό θα είναι να γνωρίζουν πως σε απεργία και συγκέντρωση καλούν το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ στη Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10πμ.

Καταλαβαίνουμε ότι πιέζεται η ΠΑΣΠ να αποδείξει ότι δεν είναι στήριγμα της ‘’Δεξιάς Κυβέρνησης’’ που λένε και οι ίδιοι ωστόσο από τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ορέξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24/9 στη Πλατεία 23ης Μαρτίου και ώρα 10 π.μ. που οργανώνουν και καλούν τα σωματεία της πόλης δίνοντας ένα μήνυμα αντίστασης σε όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στις σπουδές και τις ζωές μας.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας
Καρπίτης Παναγιώτης
Μάνος Παναγιώτης
Οικονομόπουλος Κώστας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.