Καλαμάτα: Υπογράφηκε η ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

0
ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Την απόφαση ένταξης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής» στην Καλαμάτα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» του ΕΣΠΑ 2014-2020 -σε συνέχεια προτάσεως του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης- υπέγραψε σήμερα Τρίτη (23/10/19) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το εν λόγω έργο αποτελεί μέρος της πρότασης του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), πρόγραμμα ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 9.165.000 ευρώ.

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, εξ άλλου, αναμένεται να υπογραφεί και η απόφαση ένταξης του αντίστοιχου έργου ανάπλασης της πλατείας 23ης Μαρτίου (φωτό) στην Καλαμάτα, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της ΒΑΑ.

Στα έργα της στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και της παραλιακής ζώνης (πλατεία Υπαπαντής, πλατεία 23ης Μαρτίου, οδοί  Αναγνωσταρά, Ναυαρίνου, Πλαστήρα), όπως επίσης η διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (δημιουργία και λειτουργία κέντρου για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ στο παλαιό Δημαρχείο της οδού Θουκυδίδου και κέντρου ημέρας για τα ΑμεΑ στο παλαιό ιεροδιδασκαλείο).

Να σημειωθεί ότι δύο μελέτες της ΒΑΑ, για την πλατεία 23ης Μαρτίου και την οδό Πλαστήρα, έχει προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσόν των 9.165.000 ευρώ για τον Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, προέρχεται κατά 6.435.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 2.730.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.