Καλαμάτα: Τα “seatrac” προσελκύουν τα ΑμΕΑ για μπάνιο

0

«Τη γενική αποδοχή των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα έχουν κερδίσει οι μηχανισμοί Seatrac (ράμπες ΑμΕΑ), με τους οποίους μπορούν να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, μέσω της οποίας δημοσιοποιείται η εμπειρία ενός χρήστη της συγκεκριμένης εγκατάστασης στην παραλία της Ανάστασης, η οποία δημιουργήθηκε το 2015 από δημοτικούς πόρους.

Το 2017, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών “Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης” και “ξενοδοχείο Filoxenia” (Πανελένη ΞΤΑΕ – ομίλου Grecotel), αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

Χαρακτηριστικά, ένας φίλος του Seatrac στην Ανάσταση, έγραψε τα εξής για την εμπειρία του: «Η Καλαμάτα απέκτησε Σιτρακ οργανωμένο από την πρώτη στιγμή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρια εγώ προσωπικά τα πρώτα μπάνια πού έκανα με την βοήθεια του Σιτρακ ήταν στην Καλαμάτα έκανα σχεδόν 250 χιλιόμετρα κάθε φορά που ήθελα να κάνω ένα μπάνιο ακόμη μπορώ να πω ότι ήταν τόσο προσβασιμα και οργανωμένα όλα που ήμουν 100% της 100 % αυτόνομος ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που δούλεψαν για το καλύτερο τον ΑμεΑ. Και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία Τοβεα που με τον μηχανισμό Σιτρακ μας δίνει το δικαίωμα της ελευθερίας!!!!!».

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στο Δήμο η εταιρεία ΤΟΒΕΑ, που παράγει και υποστηρίζει τη λειτουργία των Seatrac, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2019, η χρήση των μηχανισμών αυτών στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας παρουσίαζε τα εξής στοιχεία: Seatrac Ανάσταση 951, Seatrac «Φιλοξένια» 243.

Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας που διενεργεί η εταιρεία είναι ότι οι χρήστες του Seatrac κάνουν τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα μπάνια το χρόνο από ό,τι πριν εγκατασταθεί το Seatrac. Σύμφωνα δε με παρατιθέμενο γράφημα από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας iefimerida, το Seatrac στην Ανάσταση είναι 3ο κατά σειράν σε χρήση πανελλαδικά.

Μάλιστα, οι μηχανισμοί αυτοί είναι γνωστοί και στο εξωτερικό και υπάρχουν επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με βάση την ύπαρξη Seatrac. Είναι χαρακτηριστικό ότι κυρία από τη Ρωσία προανήγγειλε την άφιξη στην Καλαμάτα τουριστών σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά τις 25 Αυγούστου 2019, προκειμένου να κάνουν μπάνια με Seatrac.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ακόμη 4 μηχανισμών Seatrac.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.