Καλαμάτα: Σύμβαση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

0

Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης -προϋπολογισμού 98.287,05 €- με τίτλο: «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)», υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου. Η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε, στο πλαίσιο διαγωνισμού, έκπτωση 32% επί προϋπολογισμού μελέτης 144.540,38 € με το ΦΠΑ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Καλαμάτας και η ανάδοχος εταιρεία έχει στη διάθεσή της προθεσμία 12 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Στο Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων του ΣΒΑΚ περιγράφονται συνοπτικά ως εξής οι διαρκείς στόχοι του Δήμου Καλαμάτας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη:

  • Μείωση της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου στην πόλη για τις καθημερινές μετακινήσεις. Λειτουργία ενός πλήρους, επαρκούς, ανταγωνιστικού προς το Ι.Χ., ελκυστικού και προσιτού οικονομικά συστήματος δημόσιας συγκοινωνίας, φιλικής προς το περιβάλλον
  • Δημιουργία υποδομών για ενθάρρυνση και εξυπηρέτηση των ευάλωτων χρηστών: πεζοί, ποδηλάτες, παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος μεταφορών για την εξυπηρέτηση της αγοράς και της οικονομικής ζωής της πόλης
  • Εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την τήρηση και εφαρμογή των παραπάνω.

Επί των προκαταρκτικών προτάσεων της αναδόχου εταιρείας θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση, που θα ληφθεί υπόψη για την κατάρτιση του ΣΒΑΚ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου, άλλων αιρετών του Δήμου, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να εξειδικευθούν θέματα που αφορούν στην εκπόνηση της μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.