Καλαμάτα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια στη λαϊκή

0

Έξι κλοπές πορτοφολιών που έγιναν στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και συνελήφθησαν χθες τα μέλη συμμορίας 4 ατόμων, 2 ημεδαπών, ενός 29χρονου και μιας 35χρονης και 2 αλλοδαπών, ενός 58χρονου και μιας 46χρονης.

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντς, τους τελευταίους 4 περίπου μήνες, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Καλαμάτας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.5.2018 έως και χθες (15.9.2018), στην Καλαμάτα, διέπραξαν 6 περιπτώσεις κλοπών, από όπου αφαίρεσαν ισάριθμα πορτοφόλια, που περιείχαν χρήματα, κάρτες τραπεζών, έγγραφα κ.ά., μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

Επιπλέον, οι ανωτέρω, σε δύο από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, πραγματοποίησαν αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 583,49 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 2.600 ΛΕΚ Αλβανίας, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από την προαναφερόμενη δράση τους οι συλληφθέντες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους των πορτοφολιών.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.12.2017, στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.