Καλαμάτα: Συγκέντρωση με διεκδικήσεις για τη δημόσια υγεία

0

Διαδηλώνοντας τη στήριξη τους στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για τη μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη, εφτά Εργατικοί Σύλλογοι, Σωματεία και Συνδικάτα, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας (και ΤΟΜΥ) Καλαμάτας, με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Η σχετική κοινή ανακοίνωση των 7 φορέων που μετείχαν στη συγκέντρωση, έχει ως εξής:

«Από το πρωί ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, για Πανελλαδική κινητοποίηση στα ζητήματα της Υγείας.

Αναρτήσαμε πανό στις εισόδους της πόλης και στις 11 το πρωί μέλη των ΔΣ των Σωματείων μας πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση, έξω από το κέντρο υγείας Καλαμάτας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να σωπάσουμε, δυναμώνοντας την φωνή πού διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του Λαού.

Πανό στις εισόδους της πόλης για τη μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη

Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε εμείς το δικό μας χειροκρότημα σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, πού δίνει την μάχη του για την προστασία της υγείας του Λαού, με κίνδυνο της προσωπικής τους  υγείας και χωρίς όπλα προστασίας, όπως οι ίδιοι δηλώνουν και δεν λένε ψέματα.

Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν ότι έχει σταματήσει η συνδικαλιστική δράση.

Τα Σωματεία είναι εδώ. Το δηλώνουν με την παρουσία τους. Είναι εδώ και σήμερα όπως θα είναι εδώ και αύριο για την κατάργηση των ΠΝΠ, πού αλλάζει τις Εργασιακές σχέσεις και πού ήρθαν για να μείνουν.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Στην ημερινή μας κινητοποίηση συμμετείχε με ανακοίνωση στον τύπο και ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας- μέλος της ΟΓΕ, τονίζοντας ότι στηρίζει την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, στέκεται δίπλα στην κινητοποίηση των Σωματείων στις 7 Απρίλη, στις 11:00 πμ έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας
Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας
Συνδικάτο επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας
Σωματείο Εργαζομένων στο Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας
Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ν Μεσσηνίας.
Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.